Sprot (sau hamsii) prajit

Retete aperitive Retete gustari (snack) Retete cu peste si fructe de mare Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Ce crocanti si buni sunt... ca si la Costinesti... ce vremuri faine :) Merg bine ca snack langa o bere sau ca aperitiv stropiti cu suc de lamaie sau putin mujdei.

Ingrediente

1 kg sprot (sau hamsii)
1 farfurie cu faina
piper
sare
lapte
mult ulei pentru prajit

  1. Fie ca pestii sunt congelati sau nu ii punem in lapte si ii lasam acolo minim 15 minute sau pana sunt decongelati. Ii spalam apoi in mai multe ape.
  2. Trecem pestii prin faina amestecata cu mult piper. Se scutura bine excesul de faina de pe ei.
  3. Intr-o tigaie adanca incingem mult ulei. Punem un pestisor in ulei si daca acesta sfaraie, uleiul e suficient de incins.
  4. Prajim pestii in ulei cam 3 minute. Se prajesc in 2-3 ture ca sa nu fie prea multi in tigaie si sa scada temperatura uleiului.
  5. Se scot pestii pe servetele de bucatarie sa se absoarba excesul de ulei.
  6. Cand toti pestii sunt prajiti ii mai puneti inca o data in tigaie la prajit pentru 1 minut, acum ii puteti pune toti o data. Aceasta dubla prajire ii va face mai crocanti.
  7. Ii scoateti tot pe servetele de bucatarie sa se absoarba excesul de grasime si apoi presarati sare peste ei.
  8. Servitit stropitit cu lamaie sau cu mujdei de usturoi.

Trecem pestii prin faina

Ii prajim in ulei

Absorbim uleiul in exces

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...