Supa crema de cartofi cu somon afumat

Retete cu cartofi Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare Retete simple Retete de supe si ciorbe

O noua zi, o noua reteta si un nou ingredient in bucataria mea. Hreanul! Nu ma impacam bine cu hreanul pana anul asta, cand am descoperit ca nu el era cauza, ci faptul ca era preparat cu prea mult otet de fiecare data cand l-am incercat. Vara asta am mancat niste carnati cu hrean preparat cu smantana si am fost cucerita de gustul lui. Apoi, cand am fost la cabana, Radu mi-a cules o radacina de hrean de pe camp (da, eu primesc radacinoase in loc de flori :p ) si mirosul lui mi-a facut o pofta teribila... stiam ca retetele mele tocmai se imbogatisera cu un nou ingredient.

Am vorbit atat despre hrean, insa nu trebuie sa uit ce face aceasta supa crema cu adevarat interesanta: crutoanele de somon afumat!

Ingrediente

1 kg cartofi
1 praz
1 ceapa
2 morcovi
1 felie telina (cca 50 gr)
2 linguri cu varf hrean (preparat)
4 linguri ulei
sare, piper

Crutoane

150 gr somon afumat
2-3 fire marar

  1. Se taie prazul si morcovii rondele. Se toaca ceapa. Se taie telina cubulete. Se soteaza toate aceste legume in uleiul incins, pana se inmoaie (cca 10 minute).
  2. Se adauga cartofii taiati cuburi, sare, piper si 4 cani de apa.
    * eu am adaugat 10 cuburi de vita pregatite in casa si restul apa pentru un gust mai intens.
  3. Se fierbe totul la foc mediu pentru cca 20-30 minute, pana legumele sunt fierte bine.
  4. Se strecoara legumele, retinandu-se si supa de care vom avea nevoie la pasul urmator.
  5. In robotul de bucatarie (sau cu blenderul vertical) se paseaza legumele pana devin piure. Apoi se adauga supa (cu robotul mergand) pana supa crema capata consistenta dorita (am pus 2 cani se supa). Se adauga si hreanul in supa in timp ce mixati.
    * adaugati hrean progresiv, cate putin pana obtineti gustul dorit; cantitatea depinde de ce fel de hrean folositi (daca e cumparat, daca e preparat de voi etc); eu am folosit hrean cumparat destul de slab la gust; la final supa crema trebuie sa aiba un gust fin de hrean care insa nu trebuie sa acopere gustul de cartofi; nu folositi hrean in otet!
  6. Se pune supa crema inapoi in oala si se da focul mic sub ea. Se drege de sare. Se mai fierbe timp de 5 minute.
  7. Se taie somonul cubulete. Se prajeste intr-o tigaie antiaderenta (fara grasime) pana devine rumen si usor crocant. Se adauga mararul si se amesteca bine. Se trage tigaia de pe foc.
    * preparati crutoanele de somon doar in momentul servirii supei
  8. Se serveste supa crema presarata cu crutoanele de somon afumat.

Legumele fierte

Supa mixata cu hrean

Crutoane de somon

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...