Supa crema de cartofi

Retete cu cartofi Retete din Germania si Austria Retete cu legume Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de cartofi

Cu afumatura si tarhon! Fiindca am vrut ca vedeta zilei sa fie tarhonul.

Reteta mi-a fost sugerata de MariAna care a avut incredibila rabdare sa-mi transcrie cartea regala de bucate a Principesei Margareta, din care, printre altele, mi-a recomandat supa vieneza. Iata ce a iesi dupa o usoara adaptare a acelei retete!

Ingrediente

1 kg cartofi
1 ceapa
1 praz
2 morcovi (cca 150 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
150 gr afumatura (kaizer, sunculita, ciolan etc)
2 fire tarhon
2 linguri smantana
2 linguri ulei
sare, piper

  1. Se taie baconul felii mai mari. Se prajeste usor in uleiul incins.
  2. Se adauga morcovii si partea alba de la praz rondele, ceapa tocata, telina cubulete. Se continua sa se prajeasca totul la foc mic inca 10 minute, pana legumele se inmoaie.
  3. Se adauga cartofii taiati cuburi, sare, piper si 4 cani de apa.
    * eu am adaugat 10 cuburi de vita pregatite in casa si restul apa pentru un gust mai intens.
  4. Se fierbe totul la foc mediu pentru cca 30 minute, pana legumele sunt fierte bine. Se scoate afumatura din oala si se pune deoparte sa se racoreasca.
  5. Se strecoara legumele, retinandu-se si supa de care vom avea nevoie la pasul urmator.
  6. In robotul de bucatarie se paseaza legumele pana devin piure. Apoi se adauga supa (cu robotul mergand) pana supa crema capata consistenta dorita (am pus 2 cani se supa).
    * mi-a mai ramas o cana de supa pe care am pus-o la frigider pentru a o folosi la alte mancaruri
  7. Se pune supa crema inapoi in oala si se da focul mic sub ea.
  8. Se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare.
  9. Se toaca tarhonul marunt si se adauga in supa crema.
  10. Se taie cubulete afumatura si se pune si ea in oala. Se lasa totul pe foc mic inca 2-3 minute si se drege de sare.
  11. Se serveste presarata cu ceapa ciorii (chives) si crutoane de paine sau de ciuperci (vezi aici cum se pregatesc crutoanele de ciuperci).

Calim legumele si afumatura

Calim legumele si afumatura

Fierbem totul

Fierbem totul

Legumele pasate

Legumele pasate

Comentarii (10)

 

giorgiana  acum 12 ani - 17 Octombrie 2011 15:44  

abea sunt la inceput deci sa incercam sa vedem co o sa easa :)
 

Horeste  acum 12 ani - 28 Noiembrie 2011 12:21  

:) SUPERRRRRRR ;)
 

alina  acum 12 ani - 4 Decembrie 2011 16:49  

:)im bun bun bun
:) :) :) :)
 

oana  acum 11 ani - 30 Aprilie 2012 22:16  

Foooarte buna supa, multumim pentru reteta! Pe cand o supa de chimen? Inca nu am gasit-o pe cea ideala, asa ca imi pun sperantele in maiestria ta :)
 

ELENA  acum 11 ani - 7 Iulie 2012 11:15  

=P~ Mie imi plac f tare supele, am cumparat blender special pentru asta, am facut si supa de rosii dar si pe cea de legume din retetele tale, aceasta este urmatoarea ! Multumesc si o zi frumoasa !
 

Roxana  acum 11 ani - 19 Iulie 2012 15:25  

Ioana, trebuie sa iti spun ca a iesit foarte delicioasa.... =P~. Multumim pentru retele delicioase. :)
 

Matei Alexandru  acum 11 ani - 9 Septembrie 2012 13:00  

Merge şi cu pisălog de cartofi, e numa un pic mai mult de lucru. E bună şi săţioasă, de mult nu am mai mâncat o supă cremă.
 

CATRICICAU  acum 11 ani - 13 Martie 2013 20:35  

BUNA AS DORI SI EU SA FAC SUPE CREME ,AR FI IDEALE SI PT BAIETELUL MEU D 1 AN SI 3 LUNI CARE NU PREA MANANCA SUPE ,SI ASA LAS DETERMINA PROBABIL SA MANANCE ,AS DORI SAMI SPUNETI CE BLENDER SPECIAL TREBUIE PT ASA CEVA.AS DORI SI EU SAMI CUMPAR UN BLENDER PT ASA CEVA,SUPE CREME SOSURI ETC,DACA STITI SI MA PUTETI AJUTA...MULTUMESC
 

Ioana  acum 11 ani - 14 Martie 2013 07:25  

eu am acest blender vertical si ma descurc foarte bine. il am de vreo 2 ani si inca functioneaza.
 

dana  acum 10 ani - 26 Septembrie 2013 18:23  

Nu pot sa ma abtin si sa nu spun : EXCELENTA
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...