Supa crema de legume

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de legume

Cu asemenea retete vitaminizante si aromate e usor sa tii post.

Ingrediente

2 cartofi
1 praz
1 ceapa
1 morcov mic
2 rosii (pot fi din conserva)
1/2 lingurita seminte de telina (sau 1 tulpina telina apio)
2 1/2 cani apa (sau supa de pui cand nu e post)
sare, piper negru

Ulei aromat

3 linguri ulei de masline
2 fire patrunjel
1 frunza de busuioc
sare mare

Portii: 3

  1. In uleiul incins se calesc prazul (partea alba si verde deschis) si morcovul taiat rondele, telina apio (daca ati optat pentru ea) si ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
  2. Se adauga cartofii cuburi, rosiile strivite cu furculita si se acopera cu apa. Se adauga sare si piper dupa gust si se aduce la fierbere. Cand incepe sa fiarba se pune capacul si se lasa la fiert 30 minute. In ultimele 10 minute de fiert se adauga semintele de telina (daca ati optat pentru aceasta varianta).
  3. In blender se mixeaza totul pana devine ca o crema. Se drege de sare.
  4. Intr-un mojar se pun frunzele de patrunjel si cele de busuioc impreuna cu putina sare mare. Se piseaza pana devin pasta. Se adauga uleiul si se amesteca bine.
  5. Se serveste supa crema stropita cu ulei aromat si crutoane de paine.

Legumele fierb

Legumele fierb

Seminte de telina

Seminte de telina

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 11 ani - 20 Aprilie 2012 16:52  

ai dreptate, telina apio (respectiv semintele de telina) sunt "secretul" acestei supe.
 

Roxana  acum 11 ani - 26 Mai 2012 23:40  

Excelenta! Multumesc, Ioana.Am folosit 2 tulpini de telina apio si supa are un gust minunat :)
 

andreea  acum 11 ani - 14 Ianuarie 2013 19:45  

eu am adaugat 2 catei de usturoi pisati pentru un plus de gust. a iesit o supa delicioasa!
 

Catalina  acum 11 ani - 25 Ianuarie 2013 15:38  

Cand fac supe crema de legume, prepar si crutoane la cuptor, condimentate dupa plac :)
 

simo  acum 11 ani - 26 Ianuarie 2013 22:59  

De ce cand bag cartofii in blender iese un pireu lipicios.am incercat si in combinatie cu legume si tot asa s-a intamplat. A iesit o cestie gumoasa.exista vreun secret?
 

Ioana  acum 11 ani - 27 Ianuarie 2013 10:38  

da, piureul de cartofi nu se face in blender, robot sau cu mixerul. se face doar cu o ustensila manuala de pasat sau o presa de genul acesta: [link]
 

simo  acum 11 ani - 27 Ianuarie 2013 12:45  

Da asta stiu.problema apare cand sunt mai multe legume printre care si cartoful.sa fiu mai clara.am un bebe de 8 luni la care am vrut sa-i fac legume pasirate printe care si cartof le-am fier toate si le-am dat la blender impreuna cu carnita.a iesit o chestie care se intindea pe care a dat-o afara dupa a doua lingurita.la supa crema care cotine pe langa alte legume si cartof,bagate la blender nu se intampla acelasi lucru? Multumesc mult
 

Ioana  acum 11 ani - 27 Ianuarie 2013 13:00  

nu, la supele creme nu se intampla, de obicei contin prea putin cartof in raport cu restul legumelor sau contin destul lichid incat sa nu iasa lipicioase. incearca sa pui mai mult lichid cand pasezi legumele. nu-mi dau seama cum afecteaza carnea pasata toata textura si ce legume ai mai pus pe langa cartof?
 

simo  acum 11 ani - 27 Ianuarie 2013 14:35  

Nu cred ca carnea are vreo legatura.am pus morcov.pastarnac.dovlecel.poate ca erau calde.sau poate ca nu am pus destul lichid.sau poate ca cartofii or fi fost de vina. Oricum am schimbat sortimentul de cartof si am facut cu cartof dulce care are alta textura.multumesc pt raspuns si pt site. Foarte bune retete. Am facut multe din ele si toate au iesit super bune.
 

Delia  acum 11 ani - 29 Ianuarie 2013 12:29  

Tocmai am pregatit aceasta supa si a iesit o mancare gustoasa, aromata si hranitoare! O reteta excelenta si din punct de vedere a timpului de gatire si a costurilor. Singura parere de rau e ca nu am facut mai multa :-)
Ps. Eu am stropit crutoanele cu uleiul aromat si au avut mare trecere si de sine statatoare ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...