Supa crema de conopida

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Fiindca am vazut ca multi vizitatori sunt preocupati sa manace cat mai echilibrat si sanatos am pregatit aceasta supa crema de conopida ca sa contrabalansez cornuletele de ieri. Se pregateste foarte repede, piata e plina de conopida, deci nu mai stati pe ganduri.

Ingrediente

1 conopida mare (cca 1.8 kg)
1 morcov mare
1 ceapa
2 cartofi
2 catei usturoi
2 fire telina (frunze)
sare, piper
putin ulei
parmezan (sau cascaval taiat cubulete) pentru servit

Portii: 6-7 portii

  1. Se desface conopida buchetele.
  2. Se caleste ceapa tocata, morcovul razuit si cartofii cubulete in 2-3 linguri de ulei pana ceapa e moale.
  3. Se adauga usturoiul strivit, sare si piper si 4 cani de apa. Se fierbe totul la foc mediu cam 10 minute de cand incepe apa sa clocoteasca.
  4. Se adauga conopida si frunzele de telina si daca e cazul mai adaugati apa pana conopida e aproape acoperita (eu am mai pus o cana de apa). Se fierbe la foc mediu cam 20 minute, pana conopida e facuta.
  5. Se mixeaza bine tot continutul oalei in blender sau cu blenderul vertical. Daca nu intra totul in vasul robotului, mixati in transe.
  6. Supa crema obtinuta o dregeti de sare si piper, sigur va mai fi nevoie.
  7. Se seveste fie presarata cu parmezan si cu crutoane de paine (le serviti langa supa, fiecare isi adauga crutoanele in timp ce manaca,fiindca daca le puneti de la inceput in farfurie se inmoaie prea tare) sau puteti servi cu "crutoane" (cubulete) de cascaval care se adauga in supa de la inceput, ca sa aiba timp sa se topeasca putin.
    Pentru varianta de post / vegan serviti supa presarata cu piper negru si crutoane de paine.

Fierbem legumele

Mixam totul

Servim cu parmezan si crutoane de paine

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...