Supa crema de sfecla coapta cu mere

Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Sfecla rosie coapta, presarata cu sare si uneori cu ulei de nuca, este gustarea de la ora 16 in sezonul rece. Coc sfecla in fiecare weekend si asa o am pregatita toata saptamana. Aseara am folosit 3 sfecle din "stash-ul" meu ca sa fac aceasta supa crema. Cu  ea ne-am incalzit dupa alergare.

Ingrediente

250 gr sfecla rosie coapta
250 gr cartofi fainosi
1 mar acrisor (Granny Smith; cca 200 gr)
1 morcov mic
1 ceapa mica (cca 35 gr)
1 fir mic cimbru (poate fi uscat) 
1/2 foaie dafin 
1 lingura ulei
sare, piper negru
branza Brie, cuburi de mere pentru servire

Portii: 3

  1. Nota - cum se coace sfecla rosie: aleg sfecle mai mici, le spal bine de pamant; le pun intr-un tuci (oala de fonta) unele langa altele si le coc cu capac la 180C pana intra furculita in ele (undeva spre 1.5 - 2 ore); dupa ce se racesc le curat si le pastrez la frigider; rezista  1 saptamana.
  2. Se calesc in ulei ceapa tocata marunt si morcovul rondele subtiri, pana ceapa e moale.
  3. Se adauga cartofii taiati cuburi, dafinul si cimbrul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu 2 1/4 cani apa.
  4. Se fierbe cu capac pana cartofii sunt facuti.
  5. Se adauga sfecla taiata bucati si merele taiate cubulete. Se fierbe cu capac inca 5 minute, doar pana merele sunt moi.
  6. Se scoate cimbrul si dafinul din oala. Se mixeaza restul in blender, 1-2 minute, ca sa obtineti o supa fina. Se drege de sare.
  7. Se serveste supa crema cu cubulete de mere. In afara postului se serveste si cu cubulete de branza Brie.

Sfecla coapta

Cartofii au fiert

Merele au fiert

Supa mixata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...