Salata de sfecla rosie cu rodie si spanac

Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete salate

Reteta Salata de sfecla rosie cu rodie si spanac

Merge sfecla rosie cu menta? Asta m-am intrebat de cateva saptamani.  Mi s-a parut ca merge foarte bine, dar incercati si voi si dati-mi de stire cum vi se pare.

Ingrediente

1 sfecla rosie fiarta sau coapta in coaja (cca 250 gr)
1 mana frunze spanac baby
2 linguri seminte asortate (de floarea soarelui, dovleac, susan, in; usor prajite daca vreti)
2 linguri de seminte de rodie (de la o rodie mica)
1 fir menta (cca 1 lingura menta tocata)
sare, piper negru

Dressing

1/2 ceapa mica rosie
1 lingura sirop de rodie
1 lingura ulei masline
sare

Portii: 2; Total calorii: 350

  1. Se da sfecla pe razatoarea mare. Se presara putina sare si piper negru. Se adauga deasupra semintele si menta tocata fin. Se amesteca usor.
  2. Ceapa rosie se taie solzisori si se presara cu sare. Se lasa 10 minute, apoi se stoarce in pumn sau in tifon de sucul pe care-l lasa. Peste ea se pune siropul de rodie si uleiul. Se amesteca.
  3. Se toarna dressingul peste sfecla si se amesteca. Se gusta de sare. La final se adauga frunzele de spanac si se amesteca doar de cateva ori. Se lasa sa stea 10 minute, apoi se poate servi. E buna ca atare cu paine crocanta de secara sau cu lipie sau se poate servi ca salata-garnitura langa miel la gratar.

Menta

Menta

Comentarii (5)

 

Aura  acum 5 ani - 2 Mai 2018 20:22  

Ioana, poti, te rog, sa puio foto cu menta pe care o folosesti? Am vazut azi la piata un ghiveci cu menta, dar era din acea din care se face ceai, cu frunzulica lunga si care nu este dantelata. Tu de care folosesti?
 

Ioana  acum 5 ani - 3 Mai 2018 18:19  

Aura, am pus poza cu menta: frunza e mai groasa, verde-inchis si usor zimtata
 

Aura  acum 5 ani - 4 Mai 2018 16:52  

Multumesc frumos, Ioana. Ma gandeam eu ca din aceasta ai folosit.
Menta aceasta este cea pe care o folosim la limonada si la preparate. O gasim in magazine ca planta aromata la ghiveci din Olanda. Am cumparat in alti ani, nu reuseam sa o pastrez de la an la an. Cea din piata era ca cea din gradina bunicii. Planta voioasa, invaziva si nepretentioasa, dar niciodata nu am vazut tipul acesta de menta, menta bunicii, in mancare, ci doar in ceai.
 

Ioana  acum 5 ani - 6 Mai 2018 09:32  

Aura, unele tipuri de menta sunt mai puterice, mentolul se simte mai tare si parca e nepotrivit in mancaruri sarate. cea de la bunica o uscam pentru ceai si eu o macin si o adaug in mancarurile arabesti ([link])
 

Anne  acum 5 ani - 7 Mai 2018 18:22  

Yummy! perfect pentru mine
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...