Supa rece de rosii (Gazpacho)

Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete din Spania Retete de supe si ciorbe

Este o supa rece din Spania care se pregateste rapid si fara foc, asa ca va veti putea bucura de toate vitaminele legumelor din care este preparata. Recomand prepararea ei doar in sezonul rosiilor, cu rosii adevarate din piata de la tarani. Eu am pregatit supa asta din rosiile de la bunica mea prea moi pentru a le folosi in salate.

Daca nu va incanta supa de legume crude exista si o alta varianta sa o preparati: coaceti legumele pe grill si apoi procedati la fel.

Ingrediente

1 kg rosii coapte
2 castraveciori
1 ardei
3-4 catei usturoi
1 ceapa mica
1 felie paine
2 linguri suc lamaie
100 ml ulei masline
150 ml apa
oregano
sare, piper

Toppinguri:

rosii, ceapa, castraveti taiati cuburi
patrunjel tocat
oua coapte si tocate
creveti grillati

  1. Punem painea in apa la inmuiat si o lasam asa pana pregatim restul ingredientelor.
  2. Legumele se spala si se taie bucati.
  3. In blender se pune painea stoarsa de apa, legumele taiate, uleiul, apa, sucul de lamaie si se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust. Se mixeaza pana devine o pasta.
  4. Se trece supa printr-o sita si ce ramane in ea se arunca. Se pune supa la frigider pana in momentul servirii.
    * daca va grabiti si trebuie sa serviti rapid supa si nu e timp sa o lasati la frigider puteti sa puneti cuburi de gheata in paharele in care serviti.
  5. Se serveste in pahare cu toppingurile puse separat in boluri pe masa astfel incat fiecare sa aleaga cu ce serveste supa.

Toate ingredientele in blender

Strecuram supa mixata

O dam la frigider

O servim cu toppingurile dorite

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...