Vita cu piper verde

Retete din Franta Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete simple Retete cu carne de vitel sau vita

Odiseea antricotului de vita cumparat sambata continua cu vita in sos de piper verde. A fost un pranz rapid pentru noi. Am adaugat doar cate 2 cartofi natur alaturi.

Ingrediente

500 gr antricot de vita (pe care l-am taiat in 3 felii perpendicular pe fibra)
1 ceapa mica
3 linguri vin rosu/alb sec
100 ml supa de vita concentrata (sau 10 cuburi concentrat de vita preparate in casa)
3 linguri smantana dulce pentru gatit
1 lingurita rasa mustar
1 lingura piper verde boabe in saramura
1-2 linguri ulei
sare

  1. Se incinge foarte bine uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Se prajesc feliile de antricot cate 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mare. Se scoate carnea pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu sa stea calda.
  2. In tigaie se pune ceapa tocata marunt si se prajeste la foc mediu pana se rumeneste un pic. Se stinge cu vin.
  3. Se adauga supa de vita si se lasa sa fiarba 1 minut.
  4. Se adauga smantana, mustarul si piperul verde boabe. Se lasa sa fiarba inca 1 minut, ca sa se ingroase un pic sosul. Se adauga sare dupa gust.
    * daca doriti mancarea mai picanta striviti o parte din boabele de piper inainte de a le pune in sos
  5. Se adauga carnea in sos, impreuna cu sucul pe care l-a lasat in farfurie. Se stropesc feliile de carne cu sos si deasupra. Se lasa pe foc inca 1 minut, sa se incalzeasca impreuna.

Piper verde in saramura

Carnea fripta

Sos cu piper verde

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...