Piure de naut cu carne condimentata

Retete de mancaruri cu carne Retete fara gluten Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Piure de naut cu carne condimentata

Cateva noutati in reteta de astazi. Aflati cum fac piureul de naut, simplu si gustos. Plus un trio de condimente pe care l-am pus la grea incercare in ultima vreme si mi se pare grozav: coriandru, chimion si coaja de lamaie. E simplu, dar are un impact maxim asupra gustului fripturilor. Este potrivit pentru carnea de vita, pui sau miel.

Reteta asta s-a dorit a fi rapida si la indemana, dar fara sa fie plictisitoare. Am din ce in ce mai multa nevoie de astfel de retete.

Ingrediente

Piure de naut

250 gr naut fiert (+ 100 ml apa in care a fiert)
25 gr unt
25 gr ulei de masline extravirgin (cel folosit la salate)
1 lingura suc de lamaie
sare, piper negru proaspat rasnit

Carne condimentata

250 gr carne macinata (de vita/vitel sau miel)
1/2 lingurita pasta de ardei (iute sau dulce)
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita coriandru boabe macinate
1/4 lingurita turmeric
coaja rasa de la 1/3 lamaie bio
75 ml apa in care a fiert nautul
cateva rosii cherry (optional)
patrunjel si marar pentru decor
sare, piper negru

Portii: 2-3
Calorii: 1450 (711 calorii piureul; 739 calorii carnea)

  1. Pentru aceasta reteta ideal e nautul fiert acasa (vezi aici cum se fierbe nautul), e mai gustos. Nautul si cei 100 ml apa trebuie sa fie fierbinti. Deci, daca ati fiert nautul inainte si il aveti la frigider, il readuceti la fierbere inainte sa preparati piureul.
  2. Puneti nautul fierbinte in robot (sau vasul blenderului vertical). Adaugati untul taiat cubulete, uleiul de masline si sucul de lamaie. Presarati putina sare si rasniti piper negru. Mixati bine, picurand doar putina apa fierbinte. Cand devine pasta fina, adaugati restul de apa fierbinte in doua transe si continuati sa mixati lung (cca 30 secunde), pana ontineti un piure cat mai fin si super cremos (daca e prea dens, mai puteti picura apa fierbinte). Dregeti de sare.
  3. Intr-o tigaie larga (cca 25-30 cm) incinsa puneti carnea tocata si pana incepe sa sfaraie o sfaramati cu dosul lingurii, sa se desfaca in tigaie. Dupa incepe sa sfaraie, prajiti, amestecand des pana isis schimba culoarea peste tot si incepe sa se rumeneasca pe alocuri. In acest timp carnea ar fi trebuit sa isi lase putina grasime in tigaie, daca nu se intampla asta, completati cu 1 lingura de ulei de masline.
  4. Adaugati peste carne turmericul, chimionul si coriandrul. Presarati sare si piper negru si adugati si pasta de ardei. Sotati impreuna inca 1-2 minute.
  5. Adaugati 75 ml apa de apa de pe naut si rosiile cherry taiate in jumatate, puneti capacul pe tigaie si fierbeti pana apa se evapora aproape de tot si sub carne se vede ca s-a format putin sos (nu dureaza mult, cateva minute). Adaugati coaja de lamaie si sotati inca 15 secunde, amestecand. Gustati de sare.
  6. Intindeti piureul intr-un bol larg de servire. Presarati carnea desupra, mai mult spre centru. Presarati cu 1 lingura de verdeturi tocate marunt. Serviti imediat, e mai bun cald.

 

Comentarii (1)

 

Apostol Mariana  acum 11 luni - 29 Ianuarie 2022 17:58  

Oooo ce bun este....
Esti ingenioasa...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...