Vitel Stroganoff

Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete din Rusia Retete cu carne de vitel sau vita

E o mancare rapida dar in acelasi timp spectaculoasa, atat ca si gust cat si ca aspect. O puteti servi cu orez/pilaf, cartofi natur sau paste fierte care vor absorbi deliciosul sos.
Dureaza atat de putin sa o preparati incat e potrivita cand musafirii vin pe neasteptate. Ii veti impresiona in mod placut, va asigur.

Singurul lucru la care trebuie sa fiti atent e alegerea carnii pentru aceasta reteta, trebuie obligatoriu sa fie muschi de vitel care se gateste repede.

Ingrediente

500 gr muschiulet vitel
300 gr ciuperci
2 cepe mici
200 gr smantana
1 lingurita cu varf mustar
1 cescuta bulion (sau 1 lingurita cu varf pasta de rosii dizolvata in putina apa)
4 castraveciori murati
sare, piper

Portii: 4
Timp de preparare: 25 minute

  1. Carnea se taie fasiute. Ceapa se toaca. Ciupercile se taie felii mari.
  2. In putin ulei se pune vitelul la prajit la foc iute timp de 1-2 minute, pana-si schimba culoarea.
    * daca folositi alta parte din vitel, care se face mai greu, gustati carnea si daca vi se pare tare adaugati cate o cescuta de apa si o inabusiti pana devine moale. La pasul acesta carnea trebuie sa fie gata!
  3. Cand e carnea gata, scoateti-o pe o farfurie. Adaugati in tigaie ciupercile si ceapa, dati focul pe mediu si lasati sa se inmoaie legumele. Amestecati din cand in cand, cam 8 minute. Puneti carnea la loc in tigaie.
  4. Adaugati smantana, amestecati si lasati la fiert 1 minut. Apoi adaugati mustarul si bulionul. Lasati cam 5 minute la fiert pana obtineti un sos cremos.
  5. Stingeti focul si adaugati castraveciorii taiati fideluta.

Prajim carnea de vitel

Ciupercile si carnea

Adaugam smantana, bulionul si mustarul

La sfarsit adaugam castraveti murati

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...