Vitel in sos picant

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Vitel in sos picant

Visam demult la vitelul pregatit in acest mod si ieri mi-am cumparat carne de vitel ca sa nu mai am nicio scuza sa tot aman. Se serveste cu orez fiert (in care puteti adauga fasole rosie fiarta) sau cu piure de cartofi.

Ups, am uitat pozele din timul prepararii, dar diseara le uploadez si pe acelea.

Ingrediente

800 gr carne vitel
2 cepe
3 catei usturoi
150 ml pasta de rosii
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingurita chili (sau mai mult, depinde cat de picant va place)
1/2 lingura oregano
1 lingura boia dulce
1 varf lingurita chimion (cumin) sau chimen in lipsa
sare, piper
4 linguri ulei

  1. Taiati carnea cubulete. Dati ceapa pe razatoarea mare si striviti usturoiul.
  2. Incingeti 2 linguri ulei si prajiti cubuletele de carne condimentata cu sare si piper in 3 ture, astfel incat sa nu fie inghesuite in tigaie, ca sa se prajeasca bine, cam 5 minute pe tura. Dupa fiecare tura de carne adaugati cate o lingura de ulei daca e necesar. Scoateti carnea din oala.
  3. Adaugati ceapa si caliti pana se inmoaie un pic, apoi adaugati usturoiul si caliti inca cateva secunde.
  4. Adaugati pasta de rosii si cea de ardei si prajiti totul cam 10 minute, pana pasta incepe sa se caramelizeze usor.
  5. Adaugati boiaua, chiliul, oregano, putina sare si apoi carnea si amestecati pana carnea e bine acoperita de condimente.
  6. Adaugati 3 cani de apa si lasati sa fiarba totul la foc mic pentru 1 1/2 ore, pana sosul scade si devine cremos. Amestecati din cand in cand si verificati la sfarsit daca e fiarta carnea. Gustati de sare.

Prajim carnea

Prajim carnea

Prajim pasta pana se caramelizeaza

Prajim pasta pana se caramelizeaza

Adaugam apa si fierbem

Adaugam apa si fierbem

Comentarii (29)

 

Ultimele comentarii

marian  acum 12 ani - 26 Septembrie 2011 15:19  

Daca pui si niste sirop de capsuni (50-75ml) o sa ma pomenesti!
 

Delia  acum 12 ani - 15 Octombrie 2011 15:01  

A iesit senzational! Iubitelului meu i-a placut foarte mult
 

Catalina Farcau Steinhouse  acum 12 ani - 5 Februarie 2012 20:09  

Excelenta! E una dintre retetele care a intrat in meniul casei-in seara asta de cina, cu cartofi piure si salata de varza
 

alexandra  acum 11 ani - 30 Martie 2013 17:51  

tocmai ce am facut aceasta reteta. a iesit foarte bun, a mers f bine cu mamaliguta.
 

lauro  acum 10 ani - 6 Octombrie 2013 09:44  

ma duc sa pregatesa si eu.ami doream de mult sa maminc asa ceva.mai caut o reteta tot cu carne de vita facuta cu sos rosu sri kokinisto cum zig grecii
 

Anda   acum 10 ani - 25 Decembrie 2013 22:56  

reteta asta suna foarte bine si as vrea sa o pregatesc. o singura intrebare: as putea folosi bulion in loc de pasta de rosii? si daca da, cam cat?
 

Simona  acum 8 ani - 3 August 2015 17:55  

Buna,
Poti sa mi spui te rog daca vreau sa fac pastitsada prin ce se deosebeste de o tocanita.
Multumesc.
 

Ioana  acum 8 ani - 17 August 2015 10:02  

nu am reteta de pastitsada, dar poti incerca aceasta varianta care seamana mult: [link] dupa cum vezi carnea e pregatita ca o tocanita. la pastitsada se mai adauga rosii sau pasta de rosii, niste cuisoare/ienibahar si scortisoara.
 

Aronn  acum 8 ani - 30 Martie 2016 22:01  

Dragilor pasta de ardei este dulce sau picanta?
 

Ioana  acum 8 ani - 31 Martie 2016 10:36  

dulce, dar daca mananci foarte picant poti pune iute. sau poti sa pui iute si nu mai adaugi chili.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...