Cum pastram verdeturile proaspete

Tehnici in bucatarie

Reteta Cum pastram verdeturile proaspete

Intotdeauna am avut probleme cu pastrarea verdeturilor, voi nu? Imi e mila de fiecare data cand arunc buchetele intregi fiindca se ofilesc mai repede decat apuc eu sa le folosesc. Cu aceasta metoda verdeturile se vor pastra mai mult timp proaspete, am verificat personal!

  1. Se taie din coditele verdeturilor exact cum taiati cozile florilor inainte de a le pune in apa.
  2. Umpleti borcane cu apa pana la jumatate. Asezati verdeturile in borcane si asigurati-va ca ajung coditele in apa.
  3. Trageti pungi de plastic peste verdeturi si asezati apoi borcanele in frigider.
Puneti verdeturile in apa

Puneti verdeturile in apa

Puneti pungi peste borcane

Puneti pungi peste borcane

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

jeny  acum 15 ani - 24 Februarie 2009 04:24  

domnelor dulci metoda ioanei este grozava,in schimb pentru congelare tocati verdeata marunt [sau dupa preferinta fiecareia]si punetile in casolete [de la inghetata consumata vara ]sunt in comert tot felul de casolete .avantajele sunt destule ;verdeata nu se imprastie ,punga nu se rupe,usor de utilizat eu am un sertar de la congelator plin cu casolete cu eticheta pe ele [leustean,patrunjel ,marar, telina]
 

jeny  acum 15 ani - 24 Februarie 2009 04:27  

daca stai la bloc angela,e m-ai greu de infintat gradina despre care vb dar nu si imposibil eu am avut ardei iute in ghiveci iarna trecuta si a mers.
 

cornelia  acum 15 ani - 24 Februarie 2009 12:02  

Si eu congelez verdeturile tocate, dar le infasor in folie sub forma unor baghete (de grosimea unor carnati). Cand am nevoie, tai o bucata din bagheta congelata si...gata :)
* prefer totusi, cand nu am proaspete, verdeturile uscate (de mine)...Daca raman in pana, folosesc cu incredere condimentele de la FUCHS...sunt foarte bine uscate, au o culoare frumoasa si pastreaza destul de bine aromele...
 

Ioana  acum 15 ani - 24 Februarie 2009 13:16  

sunt unele verdeturi care sunt ok si uscate (patrunjel, marar), dar altele parca nici nu seamana la gust, de ex busuioc, salvie (care devine fff amara). eu inclin catre cele congelate daca nu le am proaspete la indemana... chiar daca se strica putin culoarea, isi pastreaza aroma mai bine.
 

cornelia  acum 15 ani - 24 Februarie 2009 13:57  

Un busuioc uscat, dar FOARTE aromat este cel uscat vara, acasa, insa trebuie folosit cel aflat in momentul de maxima inflorire.La fel si in cazul cimbrului! Cele doua plante, uscate astfel, pastreaza o aroma care o intrece chiar si pe cea a plantelor proaspete, dar care nu au ajuns la inflorire...
Eu le cumpar din piata, vara, si le pun la uscat la intuneric, in camara, chiar asa, buchete..Cand sunt bine uscate, doar le infasor in hartie, deci nu le sfaram, deoarece, prin maruntire plantele aromate isi pierd aproape complet aromele (uleiurile volatile)...Cand am nevoie sa le folosesc, doar rup din buchetul uscat o crenguta...La fel procedez si in cazul plantelor medicinale...
 

Mariana  acum 15 ani - 24 Februarie 2009 15:30  

Buna Cornelia!! :) ce faci?sper bine! :) eu pun la uscat busuiocul din gradina ,in buchete mari dar inainte de a da bruma e bine???sau sa-l pun vara????(eu is multumita de el!dar poate e mai bun de vara luat?ce zici?te pup! :)
 

Mariana  acum 15 ani - 24 Februarie 2009 15:35  

Eu,pun la congelat patrunjel,marar,si legume ,dar leusteanul uscat parca nu are gust uscat sau congelat!voi cum faceti cu leusteanul!!????
 

cornelia  acum 15 ani - 24 Februarie 2009 21:31  

Buna, Mariana! Sunt bine, atata doar ca scurta mea vacanta a luat sfarsit si ...am reinceput munca serioasa...Oricum, insa, caut sa fiu cu voi cat de mult pot...
Este foarte importanta pentru recoltare faza de vegetatie in care se afla plantele, ca de altfel si alte cateva conditii. De exemplu, cimbrul, busuiocul, menta, pentru a fi incarcate la maximum de uleiurile volatile si de principiile active care le confera proprietatile pentru care sunt cautate, in mod firesc trebuie recoltate in faza de maxima maturitate, adica in faza de inflorire. Asadar, este de preferat sa culegem/cumparam aceste plante cand varfurile le sunt pline de flori. Daca le culegem chiar noi, este bine, de asemenea, sa le culegem pe la vremea pranzului, adica in plin soare, deci nu dimineata pe roua sau dupa ploaie.
Coform acelorasi reguli de recoltare, si leusteanul si patrunjelul si mararul cele mai aromate si mai gustoase sunt cele culese cand sunt "batrane", cand au deja inflorescente pe varfuri.
Mama mea pastra leusteanul (ca si mararul si patrunjelul) tocate, amestecate cu multa sare grunjoasa (neiodata!) si indesate bine in borcalele de sticla. La suprafata fiecarui borcanel presara iar un strat de sare, apoi le acoperea cu celofan si le pastra in camara, la racoare si intuneric. Cred ca asa aveau cea mai bine conservata aroma si culoare, dar trebuia sa aiba mare grija sa nu se sareze prea mult mancarea cand le folosea...Eu folosesc deopotriva si leustean congelat si uscat.
Desigur ca plantele astea sunt minunate pentru mancare si atunci cand sunt tinere si fragede, regulile de recoltare de mai sus trebuind sa fie respectate doar atunci cand vrem sa le uscam si totusi sa nu-si piarda aromele.
 

Anca   acum 14 ani - 25 Septembrie 2009 17:02  

cate lucruri pot invata de la voi...sunteti minunate
 

lacra  acum 11 ani - 7 Mai 2012 10:25  

multumesc pentru retete
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...