Budinca de ciocolata

Retete desert Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

O propunere pentru Sf. Valentin sau Dragobete. Dar...daca sunteti dintre cei care sarbatoriti iubirea in fiecare zi, puteti sa o pregatiti chiar diseara.

Ingrediente

500 ml lapte
70 gr zahar + 4 linguri zahar
50 gr gris
40 gr ciocolata amaruie (poate fi si cu arome, a mea avea aroma de cafea)
1 ou mare

  1. Intr-un vas caramelizam cele 4 linguri de zahar la foc mic pana devine auriu. Il turnam rapid in doua forme termorezistente (de cca 300 ml) pe care le tapetam cu caramel, inclusiv pe margini.
  2. Punem laptele cu restul de zahar pe foc mediu si lasam pana zaharul e topit complet. Adaugam grisul in ploaie si continuam sa fierbem inca 5 minute, amestecand des, pana compozitia devine vascoasa, semn ca grisul s-a umflat.
  3. In acest timp topim ciocolata pe abur. O luam de pe abur si adaugam oul batut in ea, amestecand rapid pana se omogenizeaza totul.
  4. In compozitia de ciocolata-ou incepem sa turnam incet compozitia de lapte-gris (turnam incet ca sa nu se coaca oul). Dupa ce omogenizam amestecul, il turnam in cele doua forme caramelizate.
  5. Punem formele intr-o tava cu putina apa si dam la cuptor la 180C pentru 30 minute.
  6. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider minim 1 ora. Rasturnam budincile pe cate o farfurioara si decoram cu fulgi de ciocolata (ciocolata rasa cu aparatul de curatat legume sau ciocolata data pe razatoare)

Caramelizam formele

In forme

Coapta

Budinca de ciocolata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...