Crema de zahar ars

Retete desert Retete cu ou Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Crema de zahar ars

A trecut oboseala, mahmureala si lehamitea la auzul cuvantului "mancare", toate urmari ale nuntii fratelui meu. Asa ca m-am gandit sa ne rasfatam cu un desert fin. Cu ocazi asta sarbatorim si cei 10.000 fani e-retete de pe facebook. Ce ziceti? Serviti o crema de zahar ars?

Nota: cand o pregatesc doar pentru mine si sotul meu folosesc 1 ou + 3 linguri zahar + 200 ml lapte + putina esenta vanilie la compozitia de lapte. Iar vasul il caramelizez cu 2 linguri rase de zahar.

Ingrediente

1 l lapte
5 oua
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat

Caramel

8 linguri zahar

Portii: 5

  1. Intr-un vas se caramelizeaza zaharul la foc foarte mic, pana capata o culoare aurie. Se tapeteaza cu el 5 vase individuale termorezistente (de 250 ml), inclusiv pe margini. Se lasa vasele la racit.
    * eu prefer sa caramelizez cate 1 1/2 linguri de zahar in fiecare vas individual fiindca merge mai usor si fara mizerie
  2. In acest timp se freaca ouale cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana zaharul se topeste. Se adauga treptat laptele si se incorporeaza bine.
    * in loc de zahar vanilat puteti folosi 1 lingurita esenta de vanilie
  3. Cand formele sunt reci se toarna compozitia de lapte in ele.
  4. Se pun formele intr-o tava si se toarna apa calduta in tava, astfel incat sa ajunga la mijlocul formelor (bain-marie). Se da tava la cuptor la 150C pentru 1 ora si apoi inca 15 minute la 170C.
  5. Cand scoteti crema din cuptor, daca o atingeti va tremura ca si raciturile. Se trece usor cu un cutit pe margininile formelor. Se lasa la racit si apoi se dau la frigider.
  6. Cand le serviti, le rasturnati pe cate o farfurioara. Le puteti decora cu frisca sau inghetata.

Amestecul de lapte in vasul caramelizat

Amestecul de lapte in vasul caramelizat

Scoasa din cuptor

Scoasa din cuptor

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Comentarii (105)

 

Ultimele comentarii

Vintilescu cornelia  acum 8 ani - 3 Iulie 2015 09:43  

Am respectat reteta ta, mi-a iesit foarte gustoasa si frumoasa estetic...Multumesc!
 

Ioana  acum 8 ani - 3 Iulie 2015 14:21  

cu mare drag, Cornelia.
 

cris  acum 8 ani - 15 Decembrie 2015 13:22  

A fost bun dar nu prea :-& =P~
 

Luminita  acum 8 ani - 9 Februarie 2016 23:53  

Am notat reteta o sa ati spun cum mi a esit
 

mary  acum 8 ani - 28 Martie 2016 16:07  

Are ceva daca nu adaug zahar vanilat si nici esente???
 

Ioana  acum 8 ani - 28 Martie 2016 16:13  

daca scoti vanilia ramai doar cu gustul de ou cu zahar. daca crezi ca-ti place doar asa e in regula sa nu adaugi vanilie, dar eu n-as alege varianta asta. poti infuza laptele cu alte arome decat vanilia.
 

Andrei Catalin  acum 6 ani - 7 Iulie 2017 21:16  

daca nu am zahar vanilat are cv?
 

Ramona   acum 6 ani - 6 Februarie 2018 16:10  

Se poate folosi zahar brun???
 

Carmina  acum 5 ani - 4 Februarie 2019 18:45  

Buna,
Oualele se bat intregi sau doar galbenusurile?
Multumesc
 

Ioana  acum 5 ani - 5 Februarie 2019 09:56  

intregi
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...