Panna cotta cu Earl Grey

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Panna cotta cu Earl Grey

Un desert rafinat pentru amatorii de ceai! Un altfel de mod de a servi ceaiul de la ora 5 ;)

Ingrediente

200 ml smantana pentru frisca
100 ml lapte
30 gr zahar
1 lingurita cu varf ceai Earl Grey (sau 1 pliculet)
1/3 pachet gelatina incolora (3 gr)
fistic prajit pentru decor

Portii: 2

  1. Se pune frisca cu zaharul la fiert intr-o craticioara. Dupa ce zaharul e topit se adauga ceaiul si se mai da un clocot. Se acopera cu un capac si se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute.
  2. In acest timp se pune gelatina la inmuiat in lapte.
  3. Se strecoara smantana aromata. Peste ea se toarna laptele cu gelatina si se amesteca bine timp de 1 minut.
  4. Se lasa amestecul la racit (timp in care se mai amesteca in el de cateva ori). Apoi se portioneaza in doua cesti de ceai si se dau la frigider macar 4 ore, pana se incheaga.
  5. Se serveste panna cotta rece, presarata cu fistic prajit si tocat marunt.

Comentarii (2)

 

Danaups  acum 10 ani - 6 Decembrie 2012 17:08  

Buna, Ioana..din nou

se pune frisca, sau smantana la foc cu zaharul?
se strecoara prin sita de metal?
pot aduga si esenta valilie dupa ce o iau de pe foc si s-a mai racit?

multumeesc :p
 

Ioana  acum 10 ani - 6 Decembrie 2012 17:58  

smantana pentru frisca = smantana (peste 30% grasime) pe care daca o bati devine frisca. se foloseste in aceasta reteta fara sa fie batuta.
prin orice sita de ceai.
poti adauga si esenta de vanilie.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...