Budinca de orez cu sos de visine

Retete desert Retete cu fructe Retete cu orez Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Budinca de orez cu sos de visine

Un desert pentru intreaga familie. Se poate face cu orice fructe de sezon, nu va limitati doar la visine. Va trebui doar sa dozati cantitatea de zahar din sos in functie de dulceata fructului ales. Iar daca aveti fructe mai exotice (ananas, mango) puteti folosi lapte de cocos cand preparati budinca de orez.

Ingrediente

Budinca de orez

200 gr orez cu bob rotund (arborio)
800 ml lapte
3 linguri zahar
1 baton scortisoara
1 lingurita amidon

Sos de visine

500 gr visine
2-3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
250 ml apa
30 ml rom (brandy sau sherry dulce)
2 linguri rase amidon

Portii: 4

  1. Se pun la fiert 700 ml laptele cu zaharul si scortisoara. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca. Se fierbe timp de 15 minute, la foc mic, amestecand des.
  2. Cand orezul e fiert "al dente" (se simte doar usor nefiert la mijloc) se adauga amidonul dizolvat in restul de lapte si se mai fierbe 2-3 minute. Se stinge focul, se pune capacul si se lasa sa stea 5 minute.
  3. Se imparte orezul cremos in 4 pahare/borcanele.
  4. Se scot samburii din visine.
  5. Se pun la fiert toate ingredientele pentru sos. Amidonul se dizolva in prealabil in rom (eu am folosi sherry oloroso; puteti sa nu puneti alcool deloc si atunci dizolvati amidonul in putina pa rece). Se fierbe totul la foc mediu timp de 5 minute (de cand incepe sa fiarba).
  6. Se pune sosul de visine peste budinca de orez. Se lasa sa se raceasca complet, timp in care sosul de visine se va mai ingrosa, apoi se dau la frigider.
  7. Se serveste rece.

Orezul fiert cu lapte

Orezul fiert cu lapte

Ingredientele pentru sosul de visine

Ingredientele pentru sosul de visine

Sosul fiert

Sosul fiert

Budinca cu sos de visine in pahare

Budinca cu sos de visine in pahare

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 1 Iulie 2012 11:20  

budinca nu mai am :( dar imediat incep sa ma lupt cu o prajitura. sper sa-mi iasa, ca daca nu, luni tinem post.
 

Crina L. Morari  acum 10 ani - 6 Iulie 2012 13:37  

Ioana, vreau sa incerc reteta asta dar n-am amidon :( ...ce pot folosi in loc de amidon?
 

Ioana  acum 10 ani - 6 Iulie 2012 13:41  

in orez poti sa nu pui amidon. dar sosul iese legat si isi pastreaza culoarea doar cu amidon. ai mai putea adauga gelatina, dar nu atat incat sa inchege sosul de tot, poti pune mai putina doar sa o ingroase un pic.
 

Crina L. Morari  acum 10 ani - 6 Iulie 2012 14:51  

problema e ca aici nu se prea gaseste amidon...o sa incerc cu gelatina sper sa-mi iasa bine...
 

Ioana  acum 10 ani - 6 Iulie 2012 14:59  

o sa iasa ok. doar nu pune atat de mult cat se specifica pe pachet pentru cei 250 ml lichid.
 

Marina  acum 10 ani - 18 Iulie 2012 12:01  

:) imi aduce aminte de desertul traditional de craciun specific danez numit risalamande :)
 

Tudor  acum 10 ani - 30 Iulie 2012 13:39  

Unde gasesc amidon de cumparat si sub ce forma? Praf, lichid..? Vreau sa incerc si eu reteta asta ca pare simplu de facut si gustoasa
 

raceu luminita  acum 9 ani - 4 Mai 2013 15:48  

Foarte buna reteta dar as spune ca n-are nevoie de amidon in orez.In loc de orez am facut-o cu tapioca.E si mai grozava si arata fantastic! Sarbatori fericite!!!!
 

Nicoleta  acum 9 ani - 10 August 2013 11:37  

Ioana, cat se poate pastra sosul acesta?
:)
 

Andreea  acum 9 ani - 5 Octombrie 2013 20:38  

Incredibil de delicios, toata familia a fost foarte incantata :) un adevarat succes. Iti multumesc
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...