Panna cotta cu cafea

Retete desert Retete din Italia Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Panna cotta cu cafea

Panna cotta este un desert italian, foarte simplu de preparat. Practic contine doar smantana, lapte, zahar si gelatina, iar aromele sunt la alegerea voastra. Astazi am ales sa aromatizez panna cotta cu cafea, ca sa scap de lichiorul care zacea pe fundul unei sticle de ceva vreme. De fapt, lichiorul de cafea Sheridan's, acea combinatie de lichior alb-negru care nu se amesteca in pahare si care m-a uimit acum cativa ani cand l-am baut prima data, a fost cel care m-a inspirat la aceasta panna cotta.

Ingrediente

300 ml smantana pentru frisca
150 ml lapte
50 ml lichior de cafea
50 gr zahar
2 linguri cafea boabe
1 plic 10 gr gelatina (incolora)
f. putin ulei pentru uns formele

Portii: 4

  1. Preparam jeleul de cafea: intr-o cescuta punem 1 gr gelatina si o acoperim cu 10 ml apa rece. Se lasa 10 minute sa se umfle.
  2. Lichiorul de cafea se pune intr-o craticioara si se incalzeste, fara sa fiarba insa. Se ia de pe foc. Se adauga gelatina inmuiata in el si se amesteca pana se dizolva.
  3. Se ung 4 cescute de cafea (de 150 ml) cu putin ulei. Se imparte lichiorul preparat in cele 4 cescute. Se acopera cu folie de plastic si se dau la frigider timp de 1 ora, pana jeleul e fixat.
  4. Intr-o craticioara amestecam smantana pentru frisca si laptele. Punem 100 ml din acest amestec peste restul de gelatina (9 gr) si lasam sa se umfle.
  5. Adaugam zaharul si boabele de cafea zdrobite peste amestecul frisca+lapte. Punem craticioara pe foc si incalzim pana zaharul e topit (nu trebuie sa fiarba). Luam craticioara de pe foc, punem capacul pe ea si lasam sa se infuzeze 10 minute.
  6. Strecuram amestecul, iar boabele de cafea se arunca. Amestecul acum ar trebui sa fie cald, dar daca nu e, il mai puneti un pic pe foc sa se reincalzeasca.
  7. Se adauga gelatina si se amesteca bine, pana se dizolva.
  8. Se divide amestecul de panna cotta in cele 4 cescute (peste stratul de jeleu). Se acopera cu folie si se dau la frigider minim 4 ore.
  9. Cand e gata, panna cotta se poate servi direct din cescute sau se poate rasturna pe farfurioare de cafea. Pentru a scoate panna cotta din forma, treceti cu cutitul pe margine si apoi rasturanti-o. Daca nu cade, scufundati cescuta in apa fierbinte timp de 10 secunde si incercati din nou.
    * daca doriti sa serviti panna cotta direct din cescute, puteti alege cescute de sticla, sa se vada straturile si sa inversati straturile: prima data faceti stratul de panna cotta si deasupra cel de jeleu.

Panna cotta in cestile de cafea

Panna cotta in cestile de cafea

Panna cotta cu cafea

Panna cotta cu cafea

Comentarii (10)

 

monika  acum 10 ani - 29 Mai 2012 11:02  

yummyyyyyy =P~
 

Solomon Roxna  acum 10 ani - 29 Mai 2012 11:10  

[link] ...pentru combinatiile viitoare :d
 

Daniela  acum 10 ani - 29 Mai 2012 12:17  

Ce pot face daca am inscris adresa de mail pentru a primi newsletter-ul, dar cred ca am sters mail-ul primit pt activare? :( Multumesc!
 

Ioana  acum 10 ani - 29 Mai 2012 13:29  

Daniela, este ok, esti activata. o sa primesti newsletterul.
 

darvenia  acum 10 ani - 30 Mai 2012 14:29  

bunnnn :p
 

Brutaru Bianca  acum 10 ani - 6 Iunie 2012 15:50  

am incercat reteta si este foarte gustoasa.........a fost delicios =P~
 

Irina  acum 10 ani - 13 Iulie 2012 22:10  

Excelenta! Prima data cand fac panna cotta, :) si desi ai de asteptat pe langa frigider, e dintre cele mai simple deserturi.
 

bratu corina  acum 10 ani - 26 August 2012 13:19  

am savurat prima data panna cotta la monaco. este un deliciu si abia astept sa incerc reteta data de aceste minunate gospodine .
 

simona  acum 9 ani - 21 Aprilie 2013 12:01  

smantana de casa este buna pt aceasta reteta ?
=P~
 

Luci  acum 9 ani - 22 Decembrie 2013 11:05  

;) ....Arata foarte bine, dar trebuie sa ma ma multumesc doar privin ca nu pot obtine toate ingredientele :(
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...