Orez simplu japonez

Retete asiatice Retete garnituri Retete cu orez

Reteta Orez simplu japonez

Multe retete japoneze incep cu un bol de orez in jurul caruia se construieste intreaga masa tinand cont de calitatile nutritive finale, armonia gustului si prezentarea atractiva. E un mod de a gandi mesele care ma atrage din ce in ce mai mult.

Ingrediente

2 cani orez pentru sushi (400gr, bob scurt si rotund)
2 cani apa (500 gr)
1 lingurita sare

Portii: 4-5
Calorii: 1376 cal in total

  1. Orezul se spala in mai multe ape, pana cand apa ramane curata, nu mai e tulbure. Se acopera apoi cu apa rece si se lasa la inmuiat macar 30 minute. Orezul va deveni alb din translucid. Se scurge.
  2. Intr-o oala se adauga apa si sarea si se aduce la fierbere. Se adauga orezul scurs si se aduce iar apa la fierbere.
  3. Se sigileaza bine oala cu folie de aluminiu (folositi un prosop ca sa presati bine pe margini fara sa va ardeti), apoi daca oala are capac puneti si capacul.
  4. Dati oala la cuptorul preincins la 200C timp de 17 minute.
  5. Scoateti oala, ridicati capacul si puneti un prosop curat peste folia de aluminiu. Puneti capacul la loc daca aveti. Lasati orezul sa se mai faca in abur inca 15 minute, fara sa il descoperiti in acest timp.
  6. Ridicati capacul si cu o paleta larga il afanati mai mult prin miscari de rasturnare. Acoperiti iar oala si mai lasati 5-10 minute. Mutati orezul intr-un bol larg pe care il acoperiti cu un prosop curat. Il lasati asa pana il folositi. E bun proaspat. E bun presarat cu Shichimi Togarashi (poza de sus) sau Furikake.
    Orezul cu 1 lingurita de sare nu e foarte sarat, este preparat astfel incat sa poata fi servit cu preparate cu sos de soia. Puteti ajusta cantitatea de sare dupa nevoi.
    Daca va ramane orez, il puteti portiona caldut in caserole cu capac si dupa racirea completa se pastreaza la frigider maxim 2-3 zile. Orezul racit se poate folosi cu succes la prepararea orezului prajit (orez prajit cu edamame sau orez prajit in stil japonez).

Comentarii (2)

 

Apostol  acum 11 luni - 2 Mai 2023 18:22  

Aiii ce pofta mi-ai facut
Abia astept sa-l fac
Multumesc
 

Ioana  acum 11 luni - 3 Mai 2023 13:29  

Ca sa-l faci apoi prajit, nu? :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...