Cap de porc in crusta crocanta

Categorii: Retete aperitive, Retete din Franta, Retete cu carne de porc, Retete de Craciun, Retete ieftine

 

Cap de porc in crusta crocanta
Pinterest

Mancarea de sarbatoare nu trebuie sa fie scumpa. Vedeti cum din niste picioare si cap de porc am pregatit aceste pachete crocante delicioase, inspirate din ceva similar gustat in Paris.

Ingrediente
Cap de porc in crusta crocanta

1/2 cap de porc (sau 1 ciolan proaspat)
2 unghii de porc (adidasi)
150 ml vin alb sec
3 morcovi
2 cepe medii
1 catel mare de usturoi
1 fir cimbru (poate fi uscat)
2 cuisoare
1 lingurita piper negru boabe
1 legatura patrunjel
3 foi placinta
putin ulei si unt pentru prajit

Bucati: 6

Preparare
Cap de porc in crusta crocanta

  1. Este preferabil sa folositi carne de la un porc parjolit. Cereti la macelarie sa va cresteze picioarele in doua pe lungime si sa va taie capul in bucati care sa va intre in oala. Daca nu aveti cap sau va displace ideea, puteti folosi un ciolan carnos in loc.
  2. Spalati bine carnea apoi puneti apa fiarta peste ea si o lasati 15 minute. O spalati din nou in apa rece.
  3. Intr-o oala incapatoare puneti apa cu vinul la fiert si cand fierbe introduceti carnea in ea. Trebuie sa aveti suficienta apa cat sa acopere perfect carnea. Fierbeti la foc mic (cat sa bolboroseasca usor) pana ce nu mai face spuma deasupra. Adunati mereu spuma care se aduna deasupra.
  4. Cand nu se mai face spuma, adaugati legumele (ceapa curatat si intreaga, morcovul taiat bucati groase), piperul, cuisoarele, cimbrul si 1/2 legatura patrunjel. Adaugati si sare. Continuati sa fierbeti la foc mic pana carnea e moale si se desface de pe os. Fierberea dureaza in total cam 2 ore, dar verificati carnea ca sa fiti siguri.
  5. Scoateti carnea din oala. Dezosati-o (eu am ales carnea macra de pe maxilar, putina grasime si doar putin soric). Tocati-o marunt cu cutitul. Daca faceti cantitate mai mare o puteti macina in robot.
    * supa ramasa o puteti strecura, congela si folosi la alte preparate
  6. Adaugati peste carne 1 morcov fiert (din supa) taiat cubulete.
  7. Intr-o tigaie incingeti putin ulei si caliti usturoiul pana miroase frumos (cca 1 minut). Adaugati amestecul de carne si sotati la foc mic timp de 5 minute. Condimentati cu sare si piper negru dupa gust. La final adaugati restul de patrunjel tocat fin.
  8. Lasati amestecul sa se racoreasca.
  9. Tapetati o tava de chec cu folie de plastic. Adaugati carnea in tava si presati-o bine (mie mi-a iesit 1/2 tava) folosindu-va de folie.
  10. Asezati o greutate deasupra si dati tava la frigider pana a doua zi.
  11. A doua zi taiati rulada obtinuta in felii de 1 deget grosime.
  12. Inveliti fiecare felie in cate 1/2 foaie de placinta.
  13. Incingeti un strat subtire de ulei intr-o tigaie si adaugati putin unt. Prajiti pachetele cate 3-4 minute pe fiecare parte. Scoateti-le pe servetele.
  14. Se servesc calde cu castraveciori murati sau capere.
 
Cap de porc in crusta crocanta - Porcul oparit

1. Porcul oparit

Cap de porc in crusta crocanta - Adaugam legumele in oala

2. Adaugam legumele in oala

Cap de porc in crusta crocanta - Carnea e fiarta

3. Carnea e fiarta

Cap de porc in crusta crocanta - Carnea dezosata tocata marunt

4. Carnea dezosata tocata marunt

Cap de porc in crusta crocanta - Amestecul de carne in tava de chec

5. Amestecul de carne in tava de chec

Cap de porc in crusta crocanta - Feliem

6. Feliem

Cap de porc in crusta crocanta - Prajim pachetul in ulei cu unt

7. Prajim pachetul in ulei cu unt


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (4 puncte / total voturi: 7)  

 

Porc in sos Adobo

20 Septembrie 2021

Porc in sos Adobo

Tochitura de porc

24 Decembrie 2015

Tochitura de porc

 

 

Silvia  acum 3 ani - 11 Decembrie 2014 16:39  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

Buna retete,se poate face in timp ce vizionezi un film,sau citesti o carte(ma refer la fiert carnea).Multumesc Ioana pentru reteta,dar cu venitul la tine cum ramane,vad ca retetele sunt tot mai bune. vesel Noroc ca stai departe de mine.
 

Maria  acum 3 ani - 11 Decembrie 2014 20:22  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

Cred ca este buna:Cand vom taia porcul asa voi face.Multumesc.
 

Ioana  acum 3 ani - 11 Decembrie 2014 20:26  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

da, e comod de facut.
oare cate capete de porc ar trebui sa aduc acasa pentru toti? iti inchipui ca si la asta mi-a zis frate-meu ca parca-s din Mafie cand a auzit ca eu m-am dus sa admir aranjamentele de sarbatori din centru si am venit acasa cu capul de porc.
va mai pregatesc cateva retete din astea care se fac singure.
 

Aurelia Dinca  acum 3 ani - 12 Decembrie 2014 09:50  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

vesel cind sacrific porcul incerc reteta
multumesc!
 

Cathy   acum 3 ani - 12 Decembrie 2014 12:39  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

Abia astept sa se termine postul si sa pregatesc aceasta reteta imi e pofta
 

PAUL  acum 3 ani - 13 Decembrie 2014 00:39  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

Nu am citit reteta, am ajuns acasa de la bere, dar ae merge asa ceva acum, salutari
vesel
 

Cathy   acum 3 ani - 20 Decembrie 2014 12:00  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

Buna! As putea sa tin carnea la presat mai mult de o zi? adica sa folosesc jumatate din ea si cealalta jumatate a doua zi? trist
 

Ioana  acum 3 ani - 20 Decembrie 2014 12:27  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

sigur ca da, asa am facut si eu. rezista sigur carnea presata 2-3 zile la frigider.
 

Cathy   acum 3 ani - 20 Decembrie 2014 19:32  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

multumesc! vesel
 

Floare Gaal  acum 3 ani - 26 Decembrie 2014 20:01  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

vesel
 

Pentru cei care ...  acum 2 ani - 17 Noiembrie 2015 08:44  

Re: Cap de porc in crusta crocanta

... doresc sa faca reteta asta atunci cand taie porcul sa foloseasca direct carnea fiarta pentru mezeluri din cazan, aia e un deliciu.Daca o si rumeniti putin in cuptor n-are rost sa va mai povestesc.Langa ea niste paine de casa calda si o salata de varza murata.Deja salivez! vesel PS: palinca sa fie nelipsita inainte, iar dupa, un pahar de vin rubiniu de butuc.Romania te iubim!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus