Cartofi Bombay

Retete cu cartofi Retete garnituri Bucataria indiana Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide

Cartofi in sos picant in stilul celor pregatiti pe strazile din Bombay (Mumbai), India.

Se pot servi pe post de garnitura langa orice mancare indiana de tip Tandoori (cum ar fi aceste pulpe tandoori) sau simpli, cu o lingura de iaurt deasupra. Daca va raman, ii puteti strivi si umple aluat cu piureul obtinut, asa cum am facut aici.

Ingrediente

500 gr cartofi rosii
4 rosii din conserva (inclusiv 4 linguri suc de pe ele)
1 ardei iute verde
2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi (sau 15 gr ghimbir razuit fin + 2 catei mari de usturoi striviti)
50 gr unt
1-2 linguri ulei
patrunjel

Condimente (masala)

1/4 lingurita boabe de coriandru macinate
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita fulgi de chili
1/8 lingurita turmeric
1/8 lingurita seminte de fenicul macinate
1 priza scortisoara macinata
1 priza cuisoare macinate

Portii: 4 (pe post de garnitura) sau 2 (ca fel principal cu iaurt)

  1. Se folosesc cartofi mediu fainosi care sunt gustosi, dar nu se sfarma usor. Cartofii se taie cuburi mai mici si se fierb in apa cu sare.
  2. Intr-o cratita larga se incinge uleiul. Se adauga pasta de ghimbir si usturoi si ardeiul iute (l-am curatat de seminte) taiat cubulete mici. Se calesc 15 secunde, apoi se adauga rosiile strivite (sau mixate in blender). Se caleste totul cam 5 minute, amestecand din cand in cand.
  3. Se adauga condimentele si 50 ml apa si se fierbe totul 2 minute.
  4. Se adauga untul si se amesteca doar pana se topeste.
  5. Se adauga cartofii si se amesteca usor sa nu se striveasca. Se pune capacul pe cratita si se fierbe 5 minute la foc mic, numai cat sa aiba timp cartofii sa absoarba aromele.
  6. Se presara cu patrunjel tocat si se servesc.

Sotam rapid ardeiul iute cu pasta de ghimbir si usturoi

Adaugam rosiile

Adaugam untul

Adaugam cartofii

Cartofi Bombay

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...