Cartofi copti cu dressing de ansoa, usturoi si lamaie

Retete cu peste si fructe de mare Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Cartofi copti cu dressing de ansoa, usturoi si lamaie

Un dressing care mi-a salvat cateva cine in ultimele saptamani. L-am adaugat pe vitel la gratar, pe peste la gratar, pe salate (cu ton) si pe fasolea alba. Iar ieri, am dres cu el acesti cartofi copti in coaja. Alaturi am avut o salata de verdeturi cu bucati de ton natur, stropite cu suc de lamaie. Ce bine e cand ai timp sa-ti faci singur mancarea!

Ingrediente

6 cartofi pentru copt
ceapa verde (sau chives)
sare

Dressing de ansoa, usturoi si lamaie

100 ml ulei masline extravirgin
25 gr unt
6 fileuri ansoa
2 catei de usturoi
1/4 lamaie mica bio (cu coaja subtire)

  1. Dressingul se poate prepara din timp, rezista o saptamana la frigider. Chiar e mai bine daca are timp sa stea o zi la frigider, aromele se amesteca placut.
  2. Se toaca ansoa marunt. Se striveste usturoiul. Se taie lamaia cubulete cat de mici puteti. Daca lamaia are coaja groasa (mai ales partea alba buretoasa e groasa), ca sa nu iasa amar dressingul, scoateti miezul si-l tocati si razuiti separat coaja.
  3. Se pun toate de mai sus intr-o tigaie/craticioara mica, se adauga uleiul si se infierbanta. Se opreste focul si se adauga untul cubulete. Se amesteca pana se topeste. Se mai infierbanta o data sosul si apoi se lasa sa se racoreasca.
    La rece se va solidifica, trebuie reincalzit inainte de folosire sau lasat sa revina la temperatura camerei.
  4. Cartofii se coc in cuptor la 180C pana furculita intra usor in centru.
  5. Se taie cartofii copti in doua pe lungime si se presara cu sare pe ambele parti. Se aseaza pe un platou cu taietura in jos si se stropesc cu 3 linguri de dressing, incercand sa luati mai mult ulei. Se scutura platoul astfel incat sa intre uleiul sub cartofi si se lasa sa stea 10 minute.
  6. Cand se aseaza platoul pe masa se mai adauga 3 linguri de dressing, de data asta luati si bucati de anosa si lamaie. Presarati cu ceapa verde tocata fin.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...