Cartofi cu boia si patrunjel la cuptor

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de Craciun Retete ieftine Retete simple

Cartofii mei cei de toate zilele. Nu pot renunta la ei nici de sarbatori. Pentru ca ii iubesc prea mult, de Craciunul va propun sa-i pregatiti cu boia si patrunjel la cuptor. Merg bine langa friptura de porc sau langa costitele afumate. Gustul special e dat de boaiau care se prajeste usor capatand arome intense, adanci, de prajit si putin afumat. Fiind ingredientul principal, aveti grija si folositi boia de calitate, boia adevarata, nu "praf de caramida" :p  cum ii zic eu boielei inferioare care nu da nici un gust mancarurilor si uneori nici macar culoare frumoasa.

Puteti sa dublati usor reteta si sa-i coaceti in tava cuptorului, daca aveti multi invitati la masa.

Ingrediente

850 gr cartofi
1/2 lingura boia dulce
1/4 lingurita chili (sau boia iute)
1/8 lingurita piper negru
1/2 lingurita sare
3-4 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel
4 linguri ulei (sau untura de rata topita)
1/2 lingura unt

Portii: 3

  1. Se curata cartofii si se taie felii pe lungime (4 sau 6 felii, in functie de marimea cartofilor). Se presara cu sare, piper, boia, chili si se amesteca. Se adauga 3 linguri ulei si patrunjelul tocat fin si se amesteca sa se distribuie uniform condimentele.
  2. Se aseaza totul intr-o tava (suficient de mare incat cartofii sa stea inghesuiti usor; astfel ei se vor aburi reciproc in timpul coacerii si boiaua nu se arde; am folosit o tava de 25 x 35 cm).
  3. Dati la cuptor, la 200C timp de 15 minute.
  4. Striviti usturoiul si amestecati-l cu 1 lingura de ulei. Adaugati peste cartofi. Amestecati usor. Dati iar tava la cuptor. Dupa 15 minute amestecati iar usor. Mai lasati la cuptor pana sunt facuti (inca 5-10 minute).
  5. Adaugati untul taiat fulgi peste cartofi si amestecati usor, sa nu se striveasca. Serviti imediat.

Cartofii intra la cuptor

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...