Chec de morcovi (carrot cake de la Ottolenghi)

Retete cu branza Retete desert

Carrot cake-ul suprem 🍰🥕 — dupa reteta magica a lui Ottolenghi. De departe cel mai reusit chec de morcovi pe care l-am mancat.

Reteta e cea originala, doar am dublat cantitatile pentru glazura ca sa imi iasa un strat generos peste tot.

Ingrediente

200 gr ulei de floarea soarelui
270 gr zahar
160 gr faina alba
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita cuisoare macinate
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
135 gr morcov razuit
50 gr nuca tocata marunt
50 gr fulgi de nuca de cocos
3 oua
sare

Glazura de branza

350 gr crema de branza
140 gr unt moale
50 gr zahar pudra
50 gr miere
30 gr nuca prajita si macinata

Cum se prepara chec de morcovi (carrot cake de la ottolenghi)

  1. Intr-un bol se rad morcovii, peste ei se pune nuca maruntita si nuca de cocos si se amesteca.
  2. In alt bol se cern impreuna faina cu scortisoara, cuisoarele, praful de copt si bicarbonatul.
  3. In alt bol se bate un ou intreg cu un galbenus de ou (albusul se retine pentru mai tarziu).
  4. Intr-un bol incapator se pune uleiul si zaharul si se bat telul electric (sau mixerul) timp de 2 minute la viteza medie.
  5. Se adauga treptat ouale batute, timp in care continuati sa mixati, dar la viteza mica.
  6. Se adauga amestecul de morcovi si se incorporeaza cu o paleta lata prin miscari de rasturnare.
  7. Se adauga amestecul de faina si se incorporeaza tot cu paleta doar pana nu se mai vad urme de faina.
  8. Intr-un bol degresat se bat 2 albsuri (cel ramas de mai sus si inca unul) cu putina sare doar pana se formeza o spuma care sta pe tel, dar are varful moale.
  9. Se incorporeaza spuma in aluatul de chec, tot cu paleta, in 3-4 transe, folosind miscari de rasturnare.
  10. Se toarna aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
  11. Se coace checul la 170C (cu ventilator) sau 190 (program clasic) timp de 1 ora. Verificati cu o scobitoare sa va asigurati ca e facut in centru.
  12. Se scoate din cuptor si se lasa la racit complet.
  13. Preparati glazura astfel: frecati cu mixerul sau manual untul moale pana devine cremos. Separat frecati bine crema de branza cu zaharul pudra si mierea pana aveti o crema pufoasa. Amestecati apoi untul cu crema de branza. Glazurati checul racit cu crema, inclusiv pe margini daca doriti. Presarati cu nuca macinata.
  14. L-am patsrat la frigider ca sa se intareasca glazura, e mai buna asa. Rezista fara probleme la frigider cateva zile.

Chec cu glazura de branza

Felie

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...