Chec simplu

Retete desert Retete cu ou Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Chec simplu

Timp de gatit n-am prea avut saptamana aceasta, insa intotdeauna este timp pentru un chec simplu. Reteta o am de cativa ani de la Malvi din Germania, care are astfel de retete simple la indemana, pentru a face mici placeri dulci familei.

Cosistenta acestui chec imi aminteste de cea a checului cumparat. Fiindca miezul pare des, fara a fi insa clicos sau greu... la cel cumparat m-am intrebat adesea ce afanatori, stabilizatori, coloranti si alte E-uri au folosit de au obtinut acea consistenta, care mai si rezista zile intregi pe raft fara sa sa usuce... cam asta e si cazul checului de fata... dar din fericire, folosind doar ingrediente naturale, ingrediente ale caror nume le putem pronunta ;)

Ingrediente

4 oua
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
220 gr faina
1/2 plic praf de copt
200 ml smantana naturala pentru frisca
3 lingurite cu varf cacao
2 linguri rom

  1. Se bat cu mixerul ouale si zaharul timp de 2 minute.
  2. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor cu un tel.
  3. Smantana se bate pana frisca sta pe tel. Se incorporeza frisca in 3 transe in aluat, amestecand usor cu telul, sa nu se lase.
  4. Se unge cu ulei sau unt o tava de chec (de 25 cm lungime si 10 cm latime) si se tapeteaza cu faina. Se toarna jumatate din compozitia de chec in tava. Se bate tava de masa sa se aseze aluatul.
  5. In restul de aluat se incorporeaza cacaoa si romul.
  6. Se pune aluatul cu cacao in centrul celui simplu. Se trece cu cutitul prin aluat si apoi se bate tava de masa sa se aseze cat mai bine.
  7. Se coace checul la 160C, timp de 50 minute.

Aluatul pentru chec

Aluatul pentru chec

Aluatul in tava

Aluatul in tava

Comentarii (25)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 15 Mai 2014 11:05  

merci andreea, e destul de simplu, iubesc checurile, deci cand am timp chiar il voi incerca si revin.
 

anybell  acum 9 ani - 30 Septembrie 2014 14:04  

Buna! am si eu o reteta de la ma de chec (ea o facea si ii iesea mereu), dar la mine dupa ce creste foarte frumos si se crapa da inapoi si nu stiu de ce am incercat sa-l las mai mult in uptor dar tot se lasa si cand il tai parca ar fi crud la mijloc. poate trebuie mai multa faina? Aceasta este reteta e fff dulce: 1 cana iaurt, 1 cana zahar, 2 oua, 5 linguri ulei, 1 cana faina, sare, praf de copt, mirodenii. Se amesteca toate si se coace la foc potrivit 40-45 minute. O fi prea putina faina? multumesc mult!
 

Ioana  acum 9 ani - 30 Septembrie 2014 14:16  

incerca la o temperatura mai mica decat cea pe care o setezi acum, sa creasca mai lent. evident, il vei lasa mai mult timp la cuptor
 

Vaniana  acum 9 ani - 6 Martie 2015 18:13  

As vrea sa incerc aceasta reteta. Imi poti spune, te rog ce dimeniune are tava ta de chec? Merci
 

Ioana  acum 9 ani - 6 Martie 2015 18:18  

dimensiunile tavii sunt trecute la pasul 4
 

vaniana  acum 9 ani - 7 Martie 2015 13:33  

nu prea am fost atenta :) merci pentru raspuns!
 

Alina  acum 8 ani - 31 Decembrie 2015 21:39  

Pt. Andreea careia i se lasa checul in jos incearca sa pui in aluat o cana cu lapte.Ciao
 

Ioana  acum 7 ani - 8 Septembrie 2016 21:42  

Buna Ioana. Sunt fascinata de retetele tale. Mi-a fost greu sa ma decid cu care voi incepe, insa checul a castigat :). Am facit ceva modificari, nu stiu daca pot atasa poze, am pus 120 g faina integrala si 100 g faina alba si 125 g zahar + restul stevie pana a fost ok de dulce. Am mai adaugat coaja de lamaie rasa. E demential!!!! Fetita mea a zis ca a venit Craciunul :). Mentionez ca modificarile le-am facut din cauze medicale si sunt convinsa ca reteta originala e fantastica! Multumesc mult!!! Cu siguranta le voi incerca toate retetele tale! Pupici :*
 

Ioana  acum 7 ani - 9 Septembrie 2016 17:38  

ma bucur, Ioana, sa va fie de bine! Cred e greu de ales, acum am vazut ca am depasit 1.500 de retete. Trebuie sa sarbatoresc!
 

Elena  acum 3 ani - 6 Ianuarie 2021 16:51  

Am respectat cu sfintenie reteta de chec
Sunt in fata cuptorului.
A crescut nimic de zis dar a crapat f.rau.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...