Carnati condimentati

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete pentru gratar

Reteta Carnati condimentati

Carnati de apartament: mai putin grasi si mai aromati decat cei de casa. Numai buni sa fie fripti pe gratar de sarbatori. Mai aveti nevoie doar de putin mustar langa ei.

Ingrediente

1.5 kg pulpa porc
500 gr fleica de porc
2 linguri rase sare (30 gr)
1 lingura cu varf boia dulce (15 gr)
2 linguri rase oregano
1/2 lingura chili (sau boia iute)
1/2 lingura piper negru (5 gr)
1/4 lingura coriandru boabe
1 lingurita rozmarin uscat
1 priza buna seminte fenicul
3 catei mari usturoi
100 ml vin rosu sau alb (sec)
3 intestine de porc

  1. Se taie pulpa si fleica cuburi, curatindu-se de zgarciuri, pielite sau alte parti mai tari.
  2. Se macina in masina de cafea toate condimentele, de la sare pana la fenicul inclusiv. Se condimenteaza carnea cu aceste amestec si usturoiul strivit si se amesteca bine pana toate cuburile sunt acoperite de condiment. Se da carnea la frigider pana a doua zi, sa aiba timp sa se fragezeasca si sa se imbibe de arome.
  3. Intestinele se spala in cateva ape reci sa mearga sarea de pe ele. Apoi se acopera cu apa rece si cu un capacel de otet si putin bicarbonat si se lasa pana a doua zi la frigider.
  4. A doua zi se pune cutitul, discul si orice parte a masinii de tocat care va intra in contact cu carnea la congelator pentru 30 minute.
  5. Se instaleaza apoi masina de tocat carnea cu discul de 8mm. Se toaca carnea repede pentru a nu se incalzi.
  6. Se toarna peste carnea macinata vinul rece si inca 150 ml apa rece si se amesteca usor cu o paleta (nu framantati carnea!). Se tine carnea la frigider pana in momentul in care doriti sa umpleti intestinele.
  7. Luati o lingura din compozitia pentru carnati si prajiti-o intr-o tigaie mica. Gustati si verificati gustul: daca e suficient de sarata, picanta sau daca doritit ca un condiment sa se simta mai tare... sa fie dupa gustul vostru. Daca mai trebuie, adaugati condimente si amestecati-le iar usor, fara a framanta.
  8. Instalati la masina de carne tubul pentru carnati. Trageti cate un intestin pe tub, faceti nod la capat si incet, incepeti sa umpleti carnatii. La intervale rasuciti carnatii de 4 ori (o data la stanga, urmatoarea data la dreapta si tot asa, alternati directiile). Cand ati umplut tot intestinul, va opriti si faceti nod la capat.
  9. Pastrati carnatii la frigider pana a doua zi. Ii puteti prajit in oala grill cu abur sau puteti sa-i prajiti intr-o tigaie cu putin ulei si putina apa; se acopera tigaia si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic; cand se evapora apa, veti auzi cum incep sa sfaraie carnatii; intoarceti-i pe toate partile sa se rumeneasca frumos.

Cuburile de carne condimentate

Cuburile de carne condimentate

A doua zi macinam carnea

A doua zi macinam carnea

Formam carnatii rasuciti

Formam carnatii rasuciti

Carnati condimentati

Carnati condimentati

Comentarii (19)

 

Ultimele comentarii

Adina  acum 13 ani - 12 Aprilie 2011 12:35  

Stie cineva o masină bună de tocat electrică cu care se fac cĂ®rnaţi?
 

daniel  acum 12 ani - 30 Noiembrie 2011 22:00  

cirnati facuti la tara raman pe primul loc
 

sima  acum 12 ani - 8 Aprilie 2012 11:14  

multumesc,chiar aveam nevoie :)
 

georgeeeee  acum 11 ani - 16 Decembrie 2012 09:12  

Buna! Ioanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! te rog sa imi spui si mie ce condimente sa folosesc daca nu am voie sa mananc condimentat [usturoi, piper, boia.....] pentru ca vreau totusi sa aibe ceva gust! te rog! daca citesti aaaaaaaaaaaazi.... pentru ca luni deja ......
Oricum , sarbatori fericite si all the best 4 you si pentru cititorii tai!
 

Ioana  acum 11 ani - 16 Decembrie 2012 13:17  

poti pune doar verdeturi: cimbru, patrunjel, salvie si rozmarin sunt bune sa aromatizezi carnea de porc. fulgii de drojdie potenteaza aromele, poate incerci sa-i folosesti (vezi aici cum i-am folosit: [link]). sau poti sa folosesti un mix de ierburi provence, da o aroma foarte buna carnurilor. daca folosesti mixul uscat, il strivesti bine sau il macini in masina de cafea si il pui asa pudra in carnati.

orice ai pune, adauga in carne, framanta bine si apoi prajeste o chifteluta mica sa vezi daca e ok gustul. facia sta pana ajungi la aroma dorita, apoi poti umple intestinele.
 

georgeeeee  acum 11 ani - 16 Decembrie 2012 20:52  

Woooow! Ioana draga, vreau sa iti multumesc in mod deosebit pentru promtitudinea cu care ai raspuns! Voi urma indemnurile tale! Sincer, nu credeam ca o sa primesc asa de repede raspuns dar se vede frumosul tau caracter! Chiar maine si poaimaine am oarece ''probleme '' cu doua exemplare! :) ! Acestea fiind spuse nu am decat sa iti multumesc in mod deosebit pentru promtitudine dar si sa iti urez un fumos ,, La multi ani 2013'' an in care toate sa iti mearga neasteptat de bine si in care cea ce se cheama beatitudine sa fie omniprezenta in viata ta! Ma inclin cu respect !
Doamna!
:)
 

georgeeeee  acum 11 ani - 6 Ianuarie 2013 07:04  

Ioana,vreau sa iti multumesc pentru informatii! Carnatii au fost foarte buni si chiar nu ma deranjeaza nimic atunci cand ii consum! Tot binele din lume pentru tine!
George F.
 

Ioana  acum 11 ani - 7 Ianuarie 2013 10:22  

sa-ti fie de bine!
 

Maria  acum 9 ani - 18 Decembrie 2014 21:31  

Te rog .....reteta de lebar de la noi....
aici in Muntenia se fac altfel....te rog
Multumesc
 

zs  acum 6 ani - 10 Noiembrie 2017 20:40  

Caut de must retele de carnati romanesti cu gust. Am facut reteta asta cu foarte multa atentie la toate detaliile. Gatiti la tava nu sant in nici un fel speciali; afumati (si raciti), gustul condimentelor extraordinar de pronuntat, neplacut. E nevoie de o reteta may putin entusiasmata cu mirodeniile.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...