Coulis de rosii

Categorii: Retete cu legume, Retete rapide, Retete simple, Retete de Sosuri si Salsa

 

Coulis de rosii
Pinterest

Ideea unui coulis de rosii mi-a venit de ladoua felii de rosii pe gratar ramase de la micul dejun. Am strivit rapid cu o furculita rosiile si am adaugat putin sos de busuioc. E voila! Un coulis proaspat si dulce care mi s-a parut ca ar merge grozav langa orice carne facuta pe gratar, fasole proaspata fiarta sau omleta/oua prajite. Pe gratar rosiile sunt doar usor coapte, cat sa se inmoaie un pic, dar isi pastreaza gustul de proaspat. Asta e diferenta intre un coulis si un sos de rosii obisnuit. Mi se pare mai bun la temperatura camerei.

Ieri am pregatit special o portie de coulis ca sa impartasesc ideea cu voi. Am folosit rosii "inima de bou" foarte carnoase, coapte si dulci. Va recomand si voua sa folositi cele mai bune rosii la care aveti acces. In afara sezonului de rosii nici nu are rost sa va deranjati sa faceti acest sos. Sosul l-am impartit in doua farfurii si l-am servit cu fasole proaspata fiarta si ton in ulei ramas pe fundul borcanului.

Ingrediente
Coulis de rosii

2 rosii (bine coapte si dulci; cat mai carnoase)
1 catel de usturoi
2-3 lingurite sos de busuioc
putin ulei
sare

Portii: 2

Preparare
Coulis de rosii

  1. Se taie rosiile groase groase si se ung cu ulei.
  2. Se incinge foarte bine o tigaie grill si se pun rosiile pe gratar. Se coc cam 4 minute pe prima parte si inca 2 minute pe a doua parte.
  3. Se taie usturoiul felii si se pun pe fundul unui bol. Se scot rosiile coapte peste usturoi. Se presara cu sare de mare. Se lasa sa se raceasca complet. Rosiile vor lasa suc pe fundul farfuriei. Daca vreti un sos mai consistent il puteti scurge inainte de a face pasul urmator.
  4. Cu o furculita se strivesc rosiile intr-un piure nu foarte fin. Scoateti din sos coaja rosiilor (vine usor jos in timp ce striviti) si orice alta bucata de cotor care nu se poate strivi cu furculita.
  5. Adaugati sosul de busuioc si amestecati usor.
 
Coulis de rosii - Rosiile pe gratar

1. Rosiile pe gratar

Coulis de rosii - Feliile intoarse

2. Feliile intoarse

Coulis de rosii - Rosiile se racoresc pe usturoi

3. Rosiile se racoresc pe usturoi

Coulis de rosii - Rosiile strivite cu furculita

4. Rosiile strivite cu furculita


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 4)  

 
loading...

Sos Vierge

25 August 2017

Sos Vierge

Supa rece de rosii

25 August 2016

Supa rece de rosii

 

 

olga  acum 2 ani - 26 August 2015 12:17  

Re: Coulis de rosii

Hmmm, arata foarte bun vesel
 

Silvia  acum 2 ani - 26 August 2015 14:03  

Re: Coulis de rosii

Ce bine arata! vesel
 

vancea olga  acum 2 ani - 26 August 2015 22:14  

Re: Coulis de rosii

Mmm,delicios,tot ce inseamna rosie,usturoi,busuioc,sunt pe placul meu.Vreau sa-ti spun Ioana ca azi am pregatit sosul pt pizza si paste,un deliciu.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus