Oua marmorate cu rosii pe gratar

Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou

Reteta Oua marmorate cu rosii pe gratar

Ce sa fie in dimineata asta: oua ochiuri sau omleta? Daca nu va puteti hotara alegeti varianta de mijloc: ouale marmorate. Cea mai potrivita garnitura pentru ele sunt rosiile pe gratar.

Ingrediente

4 oua
1 rosie medie
1 lingura ulei
sare, piper negru

Sos de busuioc

2 frunze mari de busuioc
1 priza oregano uscat
4 linguri ulei masline extravirgin
1 priza sare grunjoasa de mare

Portii: 2

  1. Pentru sos: se pune busuiocul cu sarea grunjoasa in mojar si se piseaza un pic, sa se zdrobeasca. Se adauga 2 linguri de ulei si se mai piseaza pana busuiocul e maruntit bine. Se adauga restul de ulei si oregano si se amesteca.
  2. Se taie rosia rondele groase (o rosie normala vine taiata cam in 3-4 felii, dupa ce decupati o felie subtire in zona unde a fost codita; daca rosia e mai mica se poate taia in jumatate). Se ung feliile cu ulei.
  3. Se incinge foarte tare o tigaie grill, fara a pune grasime in ea (cca 5 minute, la foc mare). Se adauga rosille si se grilleaza cate 2 minute / parte. Trebuie sa se inmoaie pe gratar, dar nu atat de tare incat sa se rupa cand le luati. Ca sa le scoateti din tigaie va puteti ajuta de o paleta.
  4. Se scot rosiile pe o farfurie.
  5. Intr-o tigaie mica (cca 16 cm) se adauga putin ulei (intre 1/2 si 1 lingura). E preferabil sa se foloseasca o tigaie antiaderenta, in care ouale nu se lipesc, astfel veti folosi putin ulei.
  6. Se pun cate doua oua deodata in tigaie. Cu o lingura se sparg galbenusurile si se amesteca usor in acea zona, sa se amestece galbenusul cu albusul. Se condimenteaza cu sare si piper negru.
  7. Imediat ce albusurile devin alb-opac intoarceti ouale cu o paleta. Daca se rup, nu e o problema, intoarceti pe rand toate bucatile. Lasati-le doar cateva secunde sa se faca si pe a doua parte.
  8. Scoateti ouale marmorate direct pe farfurie. Asezati alatui cate 2 felii de rosie coapta pe care le stropiti cu sos de busuioc.

Se pun ouale in tigaie

Se pun ouale in tigaie

Se sparge galbenusul si se condimenteaza

Se sparge galbenusul si se condimenteaza

Se intoarce "omleta"

Se intoarce "omleta"

Comentarii (3)

 

Silvia  acum 8 ani - 25 August 2015 10:50  

Un mic dejun foarte bun. Imi aduce aminte de copilarie bunicul meu ne facea asa ouale,spunea ca ne rasfata.
 

Georgeta Popa  acum 8 ani - 2 Septembrie 2015 21:40  

:p
 

Michael  acum 7 ani - 25 August 2016 04:28  

O reteta excelenta care trebuie incercata. Cine nu s-ar putea hotari (NU "hotara") sa gateasca asa o bunatate? Si mie, cand gatesc ochiuri, mi se mai sparge cate un galbenus in tigaie si obtin atunci oua marmorate.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...