Dip de ceapa

Retete aperitive Retete gustari (snack) Retete cu iaurt Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete de Sosuri si Salsa

Ceapa caramelizata dulceaga este contrabalansata de iaurtul acrisor. Si amandoua se potrivesc de minune cu chipsurile de cartofi.

Ingrediente

200 gr iaurt
100 gr smantana
1 lingurita fulgi de ceapa macinati
1 varf lingurita usturoi granulat
2 cepe mari
2 linguri ulei
sare, piper

  1. Se toaca ceapa si se pune la calit in uleiul incins. Se da focul la mic si se lasa ceapa la caramelizat timp de 35 minute. Din cand in cand se amesteca in ea. Cand e rumena-aurie se stinge focul. Se muta ceapa intr-un alt vas si se lasa la racit.
  2. Se amesteca iaurtul cu smantana, usturoiul si fulgii de ceapa.
  3. Se adauga ceapa caramelizata (din care se retine o lingura pentru decor). Se drege dip-ul de sare si piper.
  4. Se pune dip-ul intr-un bol si se presara restul de ceapa caramelizata.
  5. Se serveste cu chipsuri de cartofi.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...