Fasole proaspata in sos de rosii

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete fara gluten

Ieri nu m-am putut hotara ce sa gatesc, asa ca am supus la vot. A castigat aceasta "fasolea marocana" (Loubia). Alternativele erau naut sau ficatei (voi ce-ati fi ales?). Lucky me, fasolea proaspata era cea mai simpla si rapida dintre propuneri. Si aveam toate ingredientele acasa. Parca am desfacut conserva de fasole si am incalzit-o in tagine :p

Ingrediente

500 gr fasole proaspata (alba)
1 ceapa medie
3 catei usturoi
2 rosii coapte (cca 350 gr)
1 lingurita ras el hanout (sau curry madras)
1/4 lingurita boia afumata
3/4 lingurita boia dulce
1/4 lingurita fulgi de chili
sare, piper negru

Portii: 2-3

  1. In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
  2. Rosiile se cresteaza in X, se oparesc si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete mici.
  3. Se adauga ras el hanout, boaiau,chili, se rasneste putin piper negru. Se adauga si rosiile. Se lasa sa fiarba sosul pana sucul de pe rosii scade un pic (cca 10 minute).
    * cand va plictisiti de ras el hanout, puteti sa-i dati aroma indiana folosind pudra curry in loc; in acest caz nu mai adaugati boiaua afumata
  4. Se adauga fasolea, 250 ml apa si sare. Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mediu spre mic, cu capacul pus pana fasolea e complet fiarta (cca 35-40 minute).
  5. Se lasa sa se racoreasca cu capacul pus. Se serveste calda.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...