Fursecuri cu crema de rubarba

Categorii: Retete desert, Retete de Pasti, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Fursecuri cu crema de rubarba
Pinterest

Fursecuri delicate de migdale umplute cu o crema acrisoara de rubarba.

Ingrediente
Fursecuri cu crema de rubarba

115 gr unt la temp. camerei
50 gr zahar pudra
100 gr faina de migdale
1 galbenus de la un ou mic
1 lingurita esenta de vanilie (sau 1/4 lingurita pasta de vanilie)
130 gr faina alba (BL55)

Umplutura

2-3 linguri crema de rubarba

Bucati: 15

Preparare
Fursecuri cu crema de rubarba

  1. Se freaca untul, faina de migdale si zaharul cu mixerul pana se obtine o compozitie spumoasa (cca 4 minute). Se adauga vanilia si oul si se amesteca pana la omogenizare.
  2. Se adauga faina si se amesteca cu o furculita doar pana faina e absorbita in crema. Se introduce aluatul intr-o punga si cu mana se aplatizeaza, dandu-i forma dreptunghiulara. Se da la frigider timp de 1.5 - 2 ore, ca sa se intareasca.
  3. Se scoate aluatul din punga si se taie in doua bucati egale.
  4. Asezati fiecare bucata intre doua folii de plastic si intindeti foi subtiri de cca 3 mm grosime. Lasati foile intre plastic si asezati-le pe un fund de lemn. Introduceti fundul de lemn cu foile la frigider timp de aprox. 45 minute, sa se reintareasca, astfel se vor decupa mai usor si marginile vor fi mai bine definite.
  5. Se decupeaza discuri din fecare foaie (am folosit forma de 4 cm si am obtinut 15 discuri din fiecare). La jumatate din discuri le decupati centrul cu o forma mai mica (cca 1.5 cm).
  6. Asezati discuri in doua tavi de cuptor tapetate cu hartie de copt.
  7. Coaceti fursecurile la 180C timp de 6-7 minute. Daca faceti mai multe tavi, cele care astepta la rand trebuie sa le tineti in frigider, sa nu se inmoaie discurile.
  8. Lasati fursecurile sa se raceasca complet. Aliniati fursecurile cu gaura pe masa de lucru si le pudrati usor cu zahar pudra.
  9. Luati cate un fursec plin si-l ungeti cu crema de rubarba. Asezati deasupra cate un fursec decupat, apasand usor sa se lipeasca si avand grija sa nu stergeti zaharul pudrat.
  10. Se pot servi imediat, fursecurile sunt usor faramicioase. Dar daca le lasati sa stea cateva ore, se vor inmuia, vor deveni ca niste prajiturele si gusturile se vor imbina mai bine. Daca totusi le preferati mai tari, pastrati fursecurile intr-o cutie inchisa si umpleti-le doar inainte de servire.
 
Fursecuri cu crema de rubarba - Untul, faina de migdale si zaharul frecate spuma

1. Untul, faina de migdale si zaharul frecate spuma

Fursecuri cu crema de rubarba - Aluatul intra la frigider

2. Aluatul intra la frigider

Fursecuri cu crema de rubarba - Foaie subtire

3. Foaie subtire

Fursecuri cu crema de rubarba - Decupam prima foaie (discuri de 4 cm)

4. Decupam prima foaie (discuri de 4 cm)

Fursecuri cu crema de rubarba - Decupam a doua foaie (discuri de 4 cm cu gaura in mijloc)

5. Decupam a doua foaie (discuri de 4 cm cu gaura in mijloc)

Fursecuri cu crema de rubarba - Discurile pline in tava

6. Discurile pline in tava

Fursecuri cu crema de rubarba - Discurile decupate in tava

7. Discurile decupate in tava

Fursecuri cu crema de rubarba - Fursecurile coapte

8. Fursecurile coapte

Fursecuri cu crema de rubarba - Ungem cate un disc plin cu crema si asezam deasupra altul decupat

9. Ungem cate un disc plin cu crema si asezam deasupra altul decupat

Fursecuri cu crema de rubarba - Fursecuri cu crema de rubarba

10. Fursecuri cu crema de rubarba

Fursecuri cu crema de rubarba - Fursecuri cu crema de rubarba

11. Fursecuri cu crema de rubarba


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 
loading...

Cookies de ciocolata cu nuca

12 Octombrie 2016

Cookies de ciocolata cu nuca

Fursecuri de migdale

10 Aprilie 2015

Fursecuri de migdale

Islere

8 Aprilie 2015

Islere

Fursecuri cu ciocolata

3 Decembrie 2013

Fursecuri cu ciocolata

 

 

Maria  acum 2 ani - 30 Aprilie 2015 11:45  

Re: Fursecuri cu crema de rubarba

Multumesc pentru effort.Ma bucur pentru placerea ta de a descoperi
gusturi si retete.
Stiu ca o faci cu pasiune.Bravo! si success.
 

Silvia  acum 2 ani - 30 Aprilie 2015 12:32  

Re: Fursecuri cu crema de rubarba

Era de asteptat,dupa o crema delicioasa sa vina si fursecurile,pai mancam crema asa goala imi e pofta vesel
 

nuti sarbulesu  acum 2 ani - 1 Mai 2015 23:34  

Re: Fursecuri cu crema de rubarba

foarte bune!
 

teodora  acum 2 ani - 2 Mai 2015 09:21  

Re: Fursecuri cu crema de rubarba

Stiu eu pe cineva care zice asa : ,, las ca-mi trece,prea multa munca ".
 

Ioana  acum 2 ani - 4 Mai 2015 10:22  

Re: Fursecuri cu crema de rubarba

sper doar ca nu e o filosofie generalizata trist
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus