Crema de rubarba

Categorii: Retete desert, Retete cu fructe, Retete cu ou, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

 

Crema de rubarba
Pinterest

Daca iubiticrema de lamaie atunci veti adora noua mea crema. Este la fel de acrisoara si cremoasa, dar cu aroma inconfundabila a rubarbei. Culoarea naturala poate varia de la galben la roz-pal, in functie de culoarea rubarbei. Daca nu va multumeste aceasta culoare, puteti folosi putin colorant alimentar rosu. Eu am pus putin din colorantul pe care-l folosesc la macarons.

Ingrediente
Crema de rubarba

200 gr rubarba
80 gr zahar
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1 lingura suc de lamaie
1 ou
1 galbenus de ou
50 gr unt rece
1 varf cutit colorant alimentar pudra rosu (optional)

Portii: 250 ml

Preparare
Crema de rubarba

  1. Rubarba se taie bucatele si se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul, sucul, coaja de lamaie si 50 ml apa. Se aduce la fierbere la foc mic si se fierbe pana rubarba e moale (cca 10-15 minute). Se lasa sa se racoreasca.
  2. Se pune intr-un robot/blender si se mixeaza bine pana aveti un piure fin. Daca robotul vostru nu reuseste sa mixeze bine, puteti trece piureul printr-o sita fina.
  3. Se adauga oul si galbenusul. Se mixeaza.
  4. Se pune compozitia obtinuta intr-un bol si se aseza pe abur (pe oala in care fierbe apa; dar aveti grija ca fundul bolului sa nu atinga apa). Se amesteca rar cu telul pana crema se ingroasa (cca 10 minute).
  5. Se muta crema inapoi in robotul curat. Se lasa sa se racoreasca 3-4 minute. Acum daca nu va place culoarea puteti adauga putin colorant rosu.
  6. Se adauga untul taiat cubulete in transe, in timp de robotul merge. Cand ati terminat de adaugat tot untul, lasati robotul sa mai mearga inca 30 secunde, astfel incat crema sa se aereze.
  7. Turnati crema intr-un borcan. Dati la frigider sa se raceasca complet. In acest timp se va ingrosa.
 
Crema de rubarba - Rubarba fiarta

1. Rubarba fiarta

Crema de rubarba - Pasta de rubarba

2. Pasta de rubarba

Crema de rubarba - Adaugam ouale

3. Adaugam ouale

Crema de rubarba - Pe abur

4. Pe abur

Crema de rubarba - Adaugam colorant si untul

5. Adaugam colorant si untul


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 

Crema de lamaie

5 Februarie 2015

Crema de lamaie

Crema de ciocolata cu bezea

23 Decembrie 2009

Crema de ciocolata cu bezea

Crema de ciocolata

23 Noiembrie 2009

Crema de ciocolata

Crema de vanilie

21 Noiembrie 2009

Crema de vanilie

 

 

olga  acum 5 ani - 29 Aprilie 2015 09:51  

Re: Crema de rubarba

Arata foarte bine, si o folosesc la...?
 

Ioana  acum 5 ani - 29 Aprilie 2015 09:55  

Re: Crema de rubarba

la clatite, scones, o ungi pe biscuiti sau piscoturi. e mai moale un pic decat cea de lamaie, nu are atata unt. maine postez o reteta in care am folosit aceasta crema.
 

olga  acum 5 ani - 29 Aprilie 2015 10:00  

Re: Crema de rubarba

Super tare!
Multumesc foarte frumos.

Sa ai o zi splendida!
 

Maria  acum 5 ani - 29 Aprilie 2015 18:52  

Re: Crema de rubarba

Culoarea este superba,am vazut macarons sau sorbet.
Astept cealalta reteta.
 

Yvonne Santa  acum 5 ani - 30 Aprilie 2015 22:25  

Re: Crema de rubarba

Inainte de a vedea ca are colorant,ma bucuram sa vad ca se gaseste si la noi rabarbar rosu. In documentare despre Noua Zeelanda si Australia am vazut de o culoare rosie splendida. cel care-l gasesc lanoi e mai verzui.Nu conteaza, gustul e bun si am sa incerc retetele tale.
Sa ai seara faina.
 

Ioana  acum 5 ani - 1 Mai 2015 09:27  

Re: Crema de rubarba

da, e mai verzuie la noi. iar cea pe care o gasesc eu in piata e si mai decolorata. insa anul trecut am gasit rubarba mai rosie si am facut acest sorbet fara colorant: [link]
 

vali  acum 5 ani - 11 Mai 2015 15:19  

Re: Crema de rubarba

Am trecut in weekend prin Lidl si cand am vazut Rubarba, am cautat repede reteta de la tine sa vad de cata si ce mai am nevoie. Si aseara am facut-o. Niciodata nu am facut creme sau prajituri cu crema. Si mi-a iesit vesel. Foarte gustoasa, mersi frumos. O sa caut sa cumpar biscuiti buni sau cornuri mici pentru a le umple cu crema. Mi s-a parut tare ca uitandu-ma pe reteta de gem parca, spuneai ca frunzele sunt otravitoare vesel noroc ca le taiasem, ca erau verzi si nu asa colorate, altfel le lasam :D. O sa caut si de la noi, ca asta era din Olanda.

PS: Vroiam sa stiu si daca ai idee de ce atunci cd intru de pe mobil imi apare o pagina cu autentificare?! Nu stiu unde sa ma autentific, ca pe site in browser nu sunt autentificat, inainte nu aparea. Pe iphone 5s e problema. Mersi vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 11 Mai 2015 16:17  

Re: Crema de rubarba

da, se folosesc doar tulpinile de la rubarba vesel nu ai chef sa faci fursecurile cu rubarba? [link]

in browser ai scris doar e-retete.ro si iti cere sa te autentifici? verifica sa fie scris doar e-retete.ro in link si scrie-mi daca tot iti apare autentificarea. nu e normal.
 

taisia  acum 4 ani - 20 August 2016 17:48  

Re: Crema de rubarba

Putem sa facem crema din alt ceva nu din rubarba caci nu gasesc nicaieri asa cevaDe exemplu din prune
 

Sandra   acum o ora - 5 Aprilie 2021 13:58  

Re: Crema de rubarba

Buna! Trebuie sa se racoreasca complet crema insinte se a pune oul?. Multumesc!
 

Ioana  acum 47 minute - 5 Aprilie 2021 14:26  

Re: Crema de rubarba

nu, racorita e suficient. la pasul 1 lasi rubarba fiarta sa se racoreasca, atat e suficient. adica poate fi calduta...
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus