Galuscute de faina

Tehnici in bucatarie

Galuscute de acest fel face mama la papricas si are o tehnica de mic chinez: aluatul il are pe farfurie care sta pe marginea oalei si cu super rabdare ia bucatele mici cu o lingurita sau furculita si le da drumul in oala. Evident ca eu n-am avut rabdare si o vreme am improvizat folosind o razatoare dar si asa mi-a luat o vesnicie, asa ca solutia sigura si rapida e aici :)

Galuscutele le puteti folosi la papricasul de pui, puiul cu galuste sau cu sos de cascaval.

Ingrediente

2 oua
100 ml apa
2 linguri ulei
200 gr faina
sare

  1. Se bat ouale cu putina sare. Se adauga apa si apoi faina. Apoi am incorporat uleiul. Trebuie sa obtineti un aluat moale dar consistent. Il testati cu o furculita: luati aluat pe furculita si trebuie sa simtit ca aluatul se intinde si nu curge printre dintii furculitei.
  2. Se pune la fiert o oala plina cu apa si 1 lingurita sare. Cand clocoteste asezati deasupra instrumentul pentru format galuscute. Umpleti-l cu aluat si miscati zona mobila, incet. Galuscutele cad prin gaurile instrumentului in apa.
  3. Dupa ce se ridica la suprafata, se lasa sa dea cateva clocote.
  4. Se scot cu o paleta din apa, scurgandu-se bine si apoi se arunca in sosul pregatit dinainte.

Aluat pentru galuscute

Asezam intrumentul pe oala cu apa care fierbe

Punem aluat in instrument

Miscam partea mobila si galuscutele cad in apa

Scurgem galuscutele

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...