Galuste cu capsuni

Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Galuste cu capsuni

Imaginati-va: galuste din urda, umplute cu capsuni, trase-n unt si apoi rostogolite prin mac. Irezistibil! Banuiesc ca ati trecut deja la treaba si chiar acum pregatiti ingredientele pentru aceste galuste cu capsuni.

Cat as vrea ca toate deserturile bune si aspectuoase sa se faca la fel de rapid si usor ca aceste galuste cu capsuni.

Ingrediente

200 gr urda
100 gr faina
3 linguri unt
3-4 linguri zahar
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1 ou
10 capsuni (mai mici)
1 plic zahar vanilat
50 gr mac

Bucati: 10

  1. Intr-o oala mai adanca si larga se pune apa la fiert.
  2. Se macina macul cu 1 lingura zahar.
  3. Se freaca urda cu 2-3 linguri de zahar, 1 lingura unt si coaja de lamaie.
  4. Se adauga oul si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca iar bine.
  5. Capsunile se curata de codita, se spala si se scurg pe servetele de bucatarie. Se presara apoi cu zaharul vanilat.
  6. Se ia cate o lingura aluat si se face bila. Se aplatizeaza bila in palma, sa ia forma de disc. Se aseaza o capsuna in centru apoi se inchide aluatul in jurul ei si se ruleaza intre palme sub forma de bila.
  7. Se pun galustele formate in apa care fierbe (dar data la mic, sa nu mai clocoteasca). Se fierb putin peste 5 minute, pana se ridica la suprafata.
  8. Se incinge restul de unt intr-o tigaie. Se scot galustele din apa cu o paleta cu gauri, se scurg bine si se pun in unt. Se prajesc in unt 2 minute, pe toate partile.
  9. Se trec galustele prin macul macinat.
  10. Se aseaza galustele cu capsuni pe un platou si se presara putin zahar pudra deasupra. Intre ele se pot aseza capsuni proaspete, contrastul de culoare e minunat.

Aluatul pentru galuste

Aluatul pentru galuste

Capsunile cu zahar vanilat

Capsunile cu zahar vanilat

Disc

Disc

Capsuna pe disc

Capsuna pe disc

Formam bila

Formam bila

Galustele formate

Galustele formate

Galustele fierb

Galustele fierb

Galustele trase in unt

Galustele trase in unt

Galustele trecute prin mac

Galustele trecute prin mac

Comentarii (27)

 

Ultimele comentarii

Mihai Marcel  acum 9 ani - 11 Aprilie 2013 16:01  

Buna Ioana , gastronomia este un hoby de-al meu si intotdeauna cand am tipm , incerc retete noi. Am incercat si reteta ta si vreau sa te anunt ca este extraordinara . Felicitari maxime ! :p
 

Ioana  acum 9 ani - 11 Aprilie 2013 16:24  

Mihai Marcel, ai ajuns la locul potrivit, suntem o gramada pasionati de gastronomie aici. multumesc, sper sa incerci si alte retete noi.
 

olga  acum 9 ani - 27 Mai 2013 17:39  

Multumesc foarte frumos.
Esti absolut geniala, iar desertul delicious.
 

marius  acum 9 ani - 4 Iunie 2013 15:35  

Am facut galustele cu capsuni,reteta e extraordinara de gust ce sa mai vorbim,orgasm gastronomic,multumesc mult!
 

Florentina  acum 8 ani - 8 Iunie 2014 09:52  

Eu am facut din prima compoizitie pentru 2 portii, insa, pentru ca bebelusa mea de 5,5 luni a inceput sa se mataie, am uitat sa pun ou, asa ca prima transa a fost fara! Dar noua ni s-au parut mai bune cele fara ou, decat cele cu ou...Oricum, reteta e bestiala!!! Si usor de facut, chiar si cu un bebelus pe langa! :p
=P~ =P~
 

web box  acum 7 ani - 21 Mai 2015 18:58  

delicios...
 

Daniela  acum 7 ani - 8 Noiembrie 2015 16:50  

Excelenta reteta ! :)
Si frumoasa noua ta '' casuta " - sa-ti fie intr-un ceas bun si la mai mult retete super , asa cu m-ai obisnuit !
Draga Ioana ai putea sa expui fotografiile pe format cum ar veni pe lung pentru ca sa le pot pin - ui mai bine ( doar poza principala ) si pune macar titlul si in engleza pt ca de restul se ocupa Google Translate
Ai niste poze , retete minunate si e pacat sa nu le vada si restul mapamondului.
Cu drag Daniela.:)
 

Ioana  acum 7 ani - 9 Noiembrie 2015 15:00  

merci, Daniela. Acum nu e posibil sa pun poza pe lungime, am gandi asa layout-ul intregului site. o sa incerc insa sa fac insa ceva pentru engleza, sa le poti imparti si cu cei care nu vb romana.
 

Mihaela Filip   acum 4 ani - 24 Mai 2018 09:19  

Buna Ioana,
Am o intrebare referitoare la macul ce se foloseste in reteta....nu am masina de macinat...dar crezi ca ar fi ok sa pulsez putin macul cu zaharul in rasnita? cat sa il maruntesc....sau crezi ca nu as obtine o textura buna ?
Mersi mult
 

Ioana  acum 4 ani - 24 Mai 2018 09:39  

sigur ca da, poti sa rasnesti linistita. trebuie sa fie cat mai marunt, altfel se simt neplacut bobitele.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...