Gem de ardei iute

Retete condimente Retete de gem si dulceata Retete cu legume

Mai aveti loc in camara pentru cateva borcanele cu acest gem pe care vi-l propune mama mea? Este surprinzator de delicios, dulce-iute, cu aroma fina de ardei. Se potriveste cu o branza cremoasa, cu paine neagra sau cu o friptura simpla.

Ingrediente

750 gr ardei gras rosu
250 gr ardei iuti rosii
50 ml otet de mere
1 kg zahar

Portii: 3 borcane de 350 ml

  1. Ardeii se curata de seminte si cotoare si se taie felii. Se pun la fiert cu otetul, la foc mic. Se amesteca cand si cand, mai ales la inceput, pana-si lasa sucul. Fierbeti ardeii cam 20 minute, cu capac, amestecand cand si cand, pana sunt moi.
  2. Se racoresc un pic si se maruntesc in blender (sau se trec prin masina de tocat). Se trece piureul rezultat printr-o sita deasa, ca sa separati cojile.
  3. Se pune piureul la fiert cu zaharul si se fierbe la foc mic, timp de 45 minute, amestecand cand si cand.
  4. Se pune gemul fierbinte in borcane sterilizate si se infileteaza bine. Se pun sub o plapuma si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.
  5. Se pastreaza la rece.

Ardeii fierti cu otet

Ardeii pasati

Ii trecem prin sita

Se adauga zaharul

Se fierbe gemul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...