Granola cu seminte si miere

Retete pentru Mic Dejun Retete simple

Reteta Granola cu seminte si miere

Merita sa-mi fac granola acasa, nu se compara cu nimic din comert. Varianta aceasta cu seminte si migdale este una dintre preferate, merge foarte bine in combinatie cu fructele proaspete. Granola iese foarte putin dulce si se simte doar o adiere de scortisoara.

Ingrediente

200 gr fulgi ovaz
100 gr migdale
100 gr seminte dovleac
100 gr seminte floarea soarelui
50 ml ulei
50 gr miere + 2 linguri miere
50 gr zahar brun
1/4 lingurita scortisoara

  1. Intr-un bol se amesteca fulgii de ovaz cu semintele, migdalele si zaharul brun.
  2. Se amesteca mierea (50 gr) cu scortisoara si uleiul si se toarna in bol. Se amesteca totul foarte bine.
  3. Se intinde amestecul intr-o tava care merge la cuptor (cu hartie de copt pe fund) intr-un strat egal. Se picura inca 2 linguri de miere deasupra.
  4. Se coace granola la 160C timp de 15-20 minute, amestecand doar o data dupa 10 minute. La final granola trebuie sa fie doar usor rumena si sa se simta mirosul placut al semintelor (mai ales cele de dovleac).
  5. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca fara sa amestecati. La racire granola se va intari.
  6. Cand granola e rece, sfaramati-o bucati pe care le asezati intr-un borcan mare cu capac. Rezista foarte bine cateva saptamani.

Granola intra la cuptor

Granola intra la cuptor

Granola rumenita

Granola rumenita

Comentarii (10)

 

Mari Ana  acum 6 ani - 16 Mai 2016 14:18  

E la cuptor. Si miroase bine. :)
 

Ioana  acum 6 ani - 16 Mai 2016 14:22  

deja????? atunci sa te pregatesti si cu capsuni si iaurt grecesc pentru maine.
 

Mari Ana  acum 6 ani - 17 Mai 2016 11:04  

M-am pregatit cu capsuni proaspete, romanesti, cumparate acum din piata. Dar trebuie sa fac din nou o portie de granola. :-)
 

Ioana  acum 6 ani - 17 Mai 2016 11:26  

:) deci a avut succes prima portie. me happy!!!
 

Armasu Corina  acum 5 ani - 13 Martie 2017 14:57  

Buna, Ioana! Am testat mai multe retete de pe site-ul tau, de-a lungul anilor.As vrea sa te rog daca ma poti ajuta cu o reteta: vreau sa transform reteta de granola cu miere si seminte in batoane.Ar fi mai usor pt noi si pt copii de a lua cu noi aceasta super gustare!!! Multumesc!
 

Ioana  acum 5 ani - 13 Martie 2017 17:28  

n-am incercat chiar cu aceasta reteta dar diferenta ar fi ca in loc sa pui amestecul in tava cuptorului, il vei tasa bine de tot intr-o tava un pic mai mica ca sa ai un strat de 1-2 degete grosime. trebuie tasat bine ca sa se lipeasca in timpul coacerii. nu amesteci cat sta la cuptor. la final lasi la racit si tai bucati. de asemenea nu adauga uleiul (sau pui fff putin cam 1 lingura), fara el batoanele vor iesi mai ferme.
 

Armasu Corina  acum 5 ani - 14 Martie 2017 10:19  

Iti multumesc pt informatii! De indata ce o sa incerc, te voi anunta despre rezultat.Oricum o reteta de granola batoane ar fi binevenita.Spor in tot ceea ce faci!
 

Armasu Corina  acum 5 ani - 15 Martie 2017 11:18  

Buna, Ioana! Am urmat indicatiile tale dar din pacate compozitia a devenit prea casanta ca sa poata fi portionata in batoane.Am spart-o in bucati si vom consuma asa.Cred ca mai era nevoie de un ingredient care sa inmoaie compozitia sa se poata portiona....Ramane sa-l gasesc.Poate il gasesti inaintea mea.Anunta-ma, te rog.
:)
 

Ioana  acum 5 ani - 15 Martie 2017 15:30  

probabil si mai putin timp la copt, sa nu se caramelizeze mierea. sau facut direct un sirop pentru "legare" si apoi sa nu se mai coaca amestecul, doar sa lasat sa se intareasca in tava.
dar mai bine postez eu o reteta testata si atunci sigur va functiona.
 

Armasu Corina  acum 5 ani - 15 Martie 2017 20:02  

Multumesc, Ioana! :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...