Granola cu ciocolata

Retete pentru Mic Dejun Retete simple

Reteta Granola cu ciocolata

Putin dulce, putin amaruie, putin sarata si crocanta. Are de toate aceasta granola care reuseste sa ma faca sa ma trezesc mai usor.

Ingrediente

200 gr fulgi de ovaz
100 gr fulgi de migdale (sau nuca tocata)
50 gr fulgi de cocos
50 gr zahar brut
75 ml ulei cu gust neutru (floarea soarelui, samburi de struguri, unt de cocos topit etc)
25 gr cacao
100 gr + 2 linguri miere
1/2 lingurita scortisoara macinata
100 gr fulgi/chipsuri de ciocolata amaruie (cacao 55-75%; puteti folosi ciocolata tocata cu cutitul)
sare de mare, nucsoara

  1. Intr-un bol se amesteca fulgii de ciocolata, cocos, migdale si zaharul.
  2. Intr-un vas mai mic se amesteca uleiul cu cacaoa si scortisoara. Apoi se adauga mierea (100 gr). Se toarna aceste amestec peste fulgi si se amesteca pana se obtine o culoare omogena.
  3. Se pune amestecul in tava cuptorului (tapetata cu hartie de copt) si se niveleaza. Se picura cu restul de miere.
  4. Se da tava la cuptor, la 160C. Dupa 10 minute amestecati in tava si apoi presarati fulgii de ciocolata. Nu mai amestecati dupa ce ati adaugat ciocolata. Presarati si doua prize de sare de mare (am pus sare Maldon) si razuiti putina nucsoara. Dati inca 10 minute la cuptor.
  5. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca complet fara sa amestecati. La racire granola se va intari. Verificati sa fie intariti fulgii de ciocolata.
  6. Sfaramati granola bucati mari si puneti-o intr-un borcan mare cu capac. E foarte buna cu lapte.

Granola cu ciocolata

Granola cu ciocolata

Granola cu ciocolata

Granola cu ciocolata

Comentarii (4)

 

Cornelia  acum 7 ani - 29 Septembrie 2016 13:21  

Buna ziua!

Ce cantitate de miere trebuie pentru aceasta reteta?

Multumesc!
 

Ioana  acum 7 ani - 29 Septembrie 2016 13:35  

scrie la ingrediente: 100 gr si inca 2 linguri dupa ce ai pus-o in tava
 

Stela Manolache  acum 7 ani - 30 Septembrie 2016 12:42  

As dori sa stiu daca mierea agaugata la prepararea acestei retete nu cumva devine periculoasa pentru organism, ptr ca este descompusa la o temperatura mare. Va multumesc.
 

Ioana  acum 7 ani - 30 Septembrie 2016 13:35  

nu Stela, nu devine toxica. doar isi pierde calitatile, ramanand doar cel de indulcitor natural. mierea incepe sa-si piarda proprietatile de la 40C, asa ca si daca o pui in ceai sau cafea calda ai pierdut mare parte din beneficii.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...