Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

Categorii: Retete garnituri, Retete cu legume, Retete de Craciun, Retete fara gluten, Retete la cuptor

 

Legume la cuptor cu crema de otet balsamic
Pinterest

Tava plina cu legumepentru friptura de Craciun. Dulceata legumelor asortate este foarte bine complimentatade otetul balsamic care se caramelizeaza deasupra lor. Iar parmezanul si pinoli sunt "cireasa de pe tort", le face si mai gustoase.

Ingrediente
Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

1.5 kg legume de sezon (350 gr dovleac placintar, 1 cartof dulce mare, 350 gr varza Bruxelles, 2 morcovi, 2 cartofi, 4 căței usturoi)
4 linguri generoase crema de otet balsamic
1 lingura rasa mustar
4 linguri ulei
1 fir cimbru
1 fir rozmarin
4 linguri porumb din conserva
4 linguri muguri de pin
50 gr parmezan ras
sare, piper negru

Portii: 4

Preparare
Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

  1. Dovleaculsi cartofii se taie cuburi potrivite. Varza se taie in doua. Morcovul se taie bastonase subtiri. Usturoiul se curata si se lasa intreg.
  2. Se adauga peste legume sare si piper negru, cimbrul si rozmarinul tocate marunt.
  3. Se amesteca uleiul cu mustarul si 2 linguri de crema de otet balsamic. Se toarna peste legume si se amesteca bine de tot.
  4. Se aseaza legumele in tava cuptorului (cu hartie de copt pe fund). Se coc la 200C timp de 25 minute.
  5. Se scoate tava si se gusta legumele. Se adauga porumbul si restul de crema de otet balsamic (dizolvata cu f. putina apa doar cat sa o puteti picura usor peste legume). Se adauga sare daca ati constatat ca mai trebuie. Se amesteca legumele usor si se redistribuie in tava.
  6. Se coc in continuare inca aprox. 10-15 minute (verificati morcovii si cartofii sa fie facuti). In acest timp razuiti branza si prajiti pinoli intr-o tigaie fara grasime pana se rumenesc usor.
  7. Scoateti tava din cuptor. Adaugati parmezanul razuit si pinoli rumeni peste legumele fierbinit. Amestecati usor gustand de sare, piper si daca doriti chiar puteti picura inca putina crema de otet balsamic. Sunt mai bune caldute, dar si dupa ce se racesc raman gustoase.
 
Legume la cuptor cu crema de otet balsamic - Legumele intra la cuptor

1. Legumele intra la cuptor

Legume la cuptor cu crema de otet balsamic - Dupa 25 minute se adauga restul de balsamic si porumbul

2. Dupa 25 minute se adauga restul de balsamic si porumbul

Legume la cuptor cu crema de otet balsamic - La final amestecam cu parmezan ras si pinoli

3. La final amestecam cu parmezan ras si pinoli


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 13)  

 

 

 

adina  acum 2 ani - 14 Decembrie 2015 10:56  

Re: Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

Buna, Ioana!
Reteta suna extraordinar si o voi incerca cu siguranta de sarbatori, dar nu am inteles exact ce e cu crema de otet balsamic. Se prepara otetul balsamic intr-un anume fel ? Poate ma ajuti sa inteleg vesel
O zi frumoasa!
 

Ioana  acum 2 ani - 14 Decembrie 2015 11:03  

Re: Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

este otet balsamic amestecat cu must si redus pana e ca mierea de gros si lucios. se cumpara, este produs in Modena (Crema di Balsamico).
daca nu gasesti poti folosi un amestec de otet balsamic cu putina miere (sau zahar brun).
 

Carti si calatorii  acum 2 ani - 14 Decembrie 2015 11:41  

Re: Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

Vai, ce bine arata! vesel Salivez deja...
 

adina  acum 2 ani - 14 Decembrie 2015 14:32  

Re: Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

Multumesc de raspuns!!!
 

Ioana  acum 2 ani - 14 Decembrie 2015 15:04  

Re: Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

cu placere, sper sa-l gasesti. o sa-ti placa.
 

Simona  acum 2 ani - 15 Decembrie 2015 13:13  

Re: Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

Doar la friptura de porc se potrivesc? Sau si la curcan de exemplu?
 

Ioana  acum 2 ani - 15 Decembrie 2015 13:31  

Re: Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

la orice friptura, si la cea de curcan. sau poti sa faci steak de vita cu branza albastra (nu mai pui parmezan pe legume).
 

Nely  acum 2 ani - 16 Decembrie 2015 09:29  

Re: Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

Reteta sigur este gustoasa pt cei interesati si multumim pt detalii referitoare la crema de otet balsamic ! vesel
 

LiliK  acum o ora - 2 Aprilie 2018 16:15  

Re: Legume la cuptor cu crema de otet balsamic

A iesit minunat, garnitura la friptura de miel, alaturi de o salata verde. Daca am oaspeti, pregatesc legumele separat, pe caprarii, ca sa serveasca fiecare ce-i place.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus