Mancarica de fasole proaspata

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Reteta am vazut-o la televizor, intr-un reportaj despre traditii culinare de prin toata lumea, iar fasolea asta era pregatita de o bunicuta din Cipru. Mi-a placut asa mult sa o vad pe venerabila doamna gatind ca a fost musai sa o pun in practica.

Ingrediente

300 gr fasole boabe proaspata
1 morcov
1 ceapa mare
1 fir mic telina
2 catei usturoi
120 ml bulion
2 rosii foarte coapte
1/2 legatura patrunjel
2-3 linguri ulei masline
sare, piper
chili

  1. Punem la calit in uleiul incins ceapa tocata marunt, telina tocata si morcovul taiat jumatati de rondele. Cand se inmoaie ceapa adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut.
  2. Stingem totul cu bulion si apoi adaugam rosiile decojite taiate cubulete mici (sau mixate in blender). Adaugam fasolea si cca 4 cani de apa. Punem sare si piper dupa gust si eventual putin chili daca doriti mancarica picanta. Lasati la fiert la foc mediu cam 40-50 minute, pana fasolea e fiarta bine.
  3. Cu cca 10 minute inainte de a fi gata mancarea adaugati patrunjelul tocat.
  4. Serviti calda sau rece, stropita cu putin ulei de masline, cu ceapa rosie si paine proaspata.

Calim legumele

Fierbem mancarica

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...