Menemen

Retete cu legume Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete turcesti

Reteta Menemen

Papara cu legume in stil turcesc, aromata si cremoasa.

Ingrediente

4 oua
1 ceapa mica (cca 50 gr)
2 ardei semi-iuti bulgaresti
1 rosie medie spre mica, bine coapta (cca 150 gr; 5 linguri pulpa de rosii)
2 linguri ulei (poate fi ulei de masline cu gust mai neutru)
sare, piper, pul biber
patrunjel

Portii: 2

  1. Se toaca ceapa marunt. Se curata ardeiul de cotoare si seminte si se taie bucati. Se calesc in ulei, la foc mic, pana ceapa se inmoaie, fara sa se rumeneasca insa (undeva spre 10 minute).
  2. Se adauga rosia data pe razatoare (o taiati in doua si o dati pe razatoare cu partea taiata pana ramaneti doar cu coaja in mana) si se continua calirea, amestecand din cand in cand, pana uleiul se aduna pe margini (cca 5 minute). Se presara cu sare, piper negru macinat si fulgi de chili.
  3. Se sparg ouale intr-un bol si se bat numai pana cand galbenusurile sunt sparte si usor amestecate in albus. Nu le omogenizati prea tare.
  4. Se da focul sub tigaie la mic si se toarna ouale. Cu o lingura de lemn amestecati constant in oua, insistand pe fund si pe margini unde are tendinta sa se coaguleze mai repede. Amestecati incet, lenes, dar constant. Incet, incet veti vedea ca se coaguleaza. Daca vi se pare ca se coaguleaza prea tare si prea repede, trageti tigaia de pe foc si continuati sa amestecati. Cand pe margini incepe sa arate usor prea uscata va puteti opri, luati tigaia de pe foc. Papara trebuie sa fie moale, ca o mamaliga.
  5. Serviti papara presarata cu patrunjel verde tocat.

Adaugam piureul de rosii peste ceapa si ardeii caliti

Adaugam piureul de rosii peste ceapa si ardeii caliti

Pana arata asa... uleiul se aduna pe margini

Pana arata asa... uleiul se aduna pe margini

Se amesteca usor si constant in oua pana arata asa

Se amesteca usor si constant in oua pana arata asa

Comentarii (8)

 

Alexandrina Milesan  acum 8 ani - 31 August 2015 09:36  

Un mic dejun gustos si satios. Multumin pt retete! ;)
 

Ioana  acum 8 ani - 31 August 2015 11:02  

cu mare drag!
 

Silvia  acum 8 ani - 31 August 2015 14:48  

Sigur ati mancat in copilarie,mereu ne facea bunicul si ii zicea tot papara,iar noi ziceam sa ii schimbe numele ,deoarece nu vrem bataie. :) =P~
 

Ioana  acum 8 ani - 31 August 2015 15:24  

la noi se facea doar cu ceapa sotata in ulei sau putina slaninuta topita :)
 

Raluca  acum 8 ani - 1 Septembrie 2015 08:12  

La bunica se numea talmes-balmes! Cu mamaliguta prajita pe plita! O nebunie!!!!! Multumesc ca mi-ai amintit!
 

Adrian Feldmann  acum 7 ani - 25 August 2016 10:50  

Am preparat aceasta reteta, minunata !

Am gasit si alte variante pe youtube.

Multumesc !

Hadrian
 

caldararviolete  acum 6 ani - 23 Noiembrie 2017 00:45  

Vreau sa in vat sa fac mincare turceasca
 

Ioana  acum 6 ani - 23 Noiembrie 2017 12:51  

bine ai venit, Violete! aici gasesti o gramada de retete de inspiratie turceasca: [link] Menemen e un inceput bun, o sa-ti placa stilul asta de papara.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...