Orez cu spanac
Retete garnituri Retete cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu orez Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Orez aromat si suculent. Este o garnitura buna pentru orice mancare, dar mie imi place cu file de peste facut simplu la tigaie.
La baza reteta este mexicana: "arroz verde". Singura modificare pe care am facut-o este inlocuirea coriandrului proaspat cu patrunjel si marar (asta doar fiindca mie nu-mi plac frunzele de coriadru).
Ingrediente
1 cana orez cu bob lung (200 gr orez; am folosit basmati)
150 gr spanac
1 ardei gras verde copt
1/2 legatura patrunjel
3 fire marar
2 1/2 cani supa de pui (sau supa de legume pentru varianta de post)
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 linguri ulei
sare, piper
Portii: 4
- Se mixeaza in blender ardeiul copt curatat de coaja si cotor, spanacul, usturoiul, patrunjelul, mararul si 1 cana de supa pana devine piure.
- In uleiul incins se prajeste orezul, la foc mediu, timp de 2-3 minute. Se adauga ceapa tocata marunt si se mai caleste inca 3 minute pana ceapa e moale.
- Se adauga piureul de spanac si restul de supa (inca 1 1/2 cani). Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Se aduce la fierbere, se pune capacul pe oala si se da focul la mic. Se fierbe timp de 20 minute fara a amesteca in el. Se stinge focul si se mai lasa 10 minute sa stea cu capac, astfel incat se absoarba toata supa.
- Se amesteca usor cu furculita in orez si se drege de sare daca e cazul.
Prajim orezul si ceapa
Adaugam piureul de spanac
Adaugam supa si fierbem