Paste cu ceapa verde si marar

Retete cu paste Retete rapide Retete simple

In aceasta reteta m-am folosit de simplitatea ingredientelor proaspete din piata. Aceasta este frumusetea gatitului simplu, neincarcat. Se obtine gust maxim cu ingrediente si efort minim. Combinarea cepei verzi, a mararului și a branzei telemea creeaza un sos tare gustos care mi-a amintit de placintele mele favorite.

Ingrediente

100 gr paste (tagliatelle, pappardelle, foi de lasagna rupte fasii sau paste tip scoici)
50 gr ceapa verde (cca 5-6 fire tinere)
10 gr marar (1 lingura cu varf marar tocat)
25 gr telemea de oaie (sau pecorino)
1/4 fulgi de chili
coaja rasa de la 1/4 lamaie mica bio
2 linguri ulei de masline
sare

Portii: 1
Calorii: 625 cal

  1. Pastele se fierb in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Cat fierb pastele se prepara sosul intr-o tigaie mai mica (cca 20-22 cm diametru): se incalzeste uleiul, se adauga ceapa verde tocata rondele fine si se presara putina sare. Se caleste ceapa, la foc mic, avand grija sa nu se rumeneasca si amestecand cand si cand, timp de 3 minute.
  3. Se adauga mararul si se caleste tot asa, la foc mic, inca 2 minute.
  4. Se ia tigaia de pe foc si se adauga coaja de lamaie si fulgii de chili. Se amesteca sa se omogenizeze.
  5. Pastele cand sunt fierte se scurg si se adauga peste sosul de ceapa (care se reinfierbanta daca a fost gata prea repede). Se soteaza pastele, amestecand mereu cca 1 minut, pana sunt acoperite uniform de sos.
  6. Se transfera pastele in bolul de servire si desupra se rade telemeaua sau pecorino. Se servesc calde.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...