Paste cu spanac si somon

Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete simple

Reteta Paste cu spanac si somon

Nu stiu daca doar imi era dor de peste, dar somonul pregatit asa mi s-a parut delicios. Sa-mi spuneti si voi cum vi se pare. Acum mananc gatit doar de mine si totul mi se pare minunat. Ceea ce e putin suspect. E posibil ca izolarea sa deformeze realitatea?!?

Ingrediente

Paste cu spanac

200 gr paste scurte (cochilii)
2 catei usturoi
200 gr spanac (congelat; tocat)
150 gr iaurt grecesc (3 linguri cu varf; 10% grasime)
4 fire bogate de marar
coaja rasa de la 1/2 lamaie bio
1 lingura ulei
sare, piper negru

Somon la cuptor

2 fileuri de somon (aprox 100 gr fiecare)
sucul de la 1/2 lamaie
1 lingura ulei masline
sare, piper negru

Portii: 2
Calorii: 765 cal / portie

  1. Somonul se aseaza intr-un vas antiaderent si termorezistent (de Yena e bun). Se presara generos cu sare si piper negru. Se toarna uleiul deasupra.
  2. Se coace somonul la 200C timp de 20 minute (mediu facut).
  3. Intre timp se pun pastele la fiert in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet.
  4. Intr-o tigaie larga se incinge o lingura de ulei si se caleste scurt usturoiul strivit (cca 30 secunde). Se adauga spanacul congelat si se pune capacul. Se lasa pana spanacul e decongelat complet, amestecand cand si cand in el sa-l ajutati sa se inmoaie mai repede.
  5. Cand spanacul e gata, aduceti la fierbere continutul tigaii si adaugati mararul tocat fin. Sotati 1 minut presarand sare si rasnind piper in acest timp.
  6. Trageti tigaia de pe foc si adaugati iaurtul si coaja rasa de lamaie. Amestecati bine pana se omogenizeaza si gustati de sare.
    * daca doriti sosul mai fin, acum il puteti mixa intr-un blender
  7. Adaugati pastele scurse si 2-3 linguri din apa in care au fiert. Amestecati pana sunt acoperite de sos. Gustati iar de sare.
  8. Intre timp somonul ar trebui sa fie gata. Il scoateti din cuptor si rupeti fileurile (fara piele daca vreti) bucati intr-un bol. Turnati peste el 2 linguri din sosul din tava in care l-ati copt. Stoarceti deasupra 1/2 lamaie (2-3 linguri suc). Amestecati usor sa se acopere de sos. Gustati de sare.
  9. Asezati pastele pe un platou si deasupra asezati bucatile de somon, turnand si sosul de pe el. Serviti imediat.

Comentarii (5)

 

Olga  acum 3 ani - 22 Aprilie 2020 15:58  

Si eu as manca doar gatit de tine :)
 

Ioana  acum 3 ani - 23 Aprilie 2020 11:06  

6 saptamani?!? :)
 

Mirela   acum 3 ani - 23 Aprilie 2020 15:01  

:p pare super delicios ma gandesc sa l incerc saptamanile urmatoare, pana la Rusalii sunt dezlegari multe la peste. Gatim noi bine, si eu as manca doar gatit de mine :) dupa retetele de aici in mare parte :))))
 

Olga  acum 3 ani - 23 Aprilie 2020 16:49  

In veci nu m-as satura!!! :)
 

Cathy  acum 2 ani - 5 Decembrie 2021 19:58  

Delicios =P~
Am inlocuit iaurtul cu smantana vegetala pt gatit (ca sa mearga in post ) ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...