Paste Marinara

Retete din Italia Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Reteta Paste Marinara

Inca o reteta rapida, sub 20 minute.... Paste cu sardine!

Ingrediente

200 gr paste lungi (spaghetti sau bavette)
1 conserva mica de sardine in ulei (125 gr)
45 gr pasta de rosii (din tub)
2 catei mari de usturoi
1/2 lingurita seminte de fenicul
2 lingurite cu varf capere in otet
1 lingura verdeata de fenicul tocata
putin ulei masline
sare, piper negru, chili

Portii: 2
Calorii: 510 cal / portie

 

  1. Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet.
  2. Intr-o tigaie larga se prepara sosul. Se scurge in tigaie 1 lingura de ulei din conserva de sardine. Se completeaza cu 1 lingura de Ulei de masline.
  3. Se incalzeste uleiul si se adauga pasta de rosii. Daca nu reusiti sa o dizolvati prin simpla amestecare, adaugati 2-3 linguri de apa, va ajuta la omogenizare. Cand pasta sfaraie bine si se inchide putin la culoare, adaugati usturoiul strivit si semintele de fenicul. Caliti 1 minut pana usturoiul miroase placut.
    * am specificat ca pasta de rosii sa fie din tub fiindca mi se pare ca are un gust mai proaspat, mai apropiat de gustul rosiilor decat cea din conserva; testati cele doua variante si vedeti care va place mai mult
  4. Adaugati caperele si sardinele sfaramate cu furculita si amestecati. Fierbeti sosul timp de 2 minute. Presarati sare, rasniti piper negru si adaugati chili daca vreti ca pastele sa fie picante. Sardinele mele erau deja in ulei picant, nu am mai pus chili.
  5. Scurgeti pastele, dar retineti 100 ml apa de pe ele.
  6. Puneti pastele in sos, presarati putina sare si turnati apa. Amestecati continuu, la foc mediu, pana sosul incepe sa se prinda de paste (cam 2 minute).
  7. Adaugati la final verdeata de fenicul si amestecati. Sunt bune si reincalzite.

Comentarii (2)

 

Simona  acum 3 ani - 6 Mai 2020 12:16  

Azi le fac! Am fenicul verde in gradina... miroase atat de bine...
 

Sergiu Fendrihan  acum 3 ani - 7 Mai 2020 06:33  

foarte ca lumea , va multumesc
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...