Patatas Bravas

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete de Sosuri si Salsa Retete din Spania

Cartofi prajiti crocanti stropiti cu un delicios sos picant de rosii. Sosul este bun si pentru a acompania tortilla de cartofi. Iar cartofii pot fi pregatiti si la cuptor pentru o varianta mai putin calorica.

Ingrediente

cartofi
ulei pentru prajit

Sos picant de rosii

500 gr rosii bine coapte
1 ceapa mica
1 frunza dafin
2-3 linguri maioneza
1 lingurita otet de vin alb
1 lingurita rasa boia dulce
1/4 lingurita chili pudra (sau dupa gust)
1/4 lingurita chimion (cumin) macinat
3-4 catei usturoi
4 linguri ulei
sare, piper, putin zahar

  1. Calim ceapa intr-o lingura de ulei incins. Cand s-a inmuiat, adaugam rosiile decojite si taiate bucati mici (sau mixate in robotel). Condimentam cu sare si piper dupa gust, foaia de dafin si 1/2 lingurita de zahar. Fierbem rosiile pentru 20 minute. Scoatem dafinul din sos si il mixam apoi in blender pana devine foarte fin. Trecem sosul printr-o sita fina. Lasam sa se raceasca complet.
  2. Intr-un mojar strivim cateii de usturoi cu putina sare mare pana devin pasta. Adaugam restul de 3 linguri de ulei in fir subtire, amestecand mereu, pana obtinem o maioneza de usturoi.
  3. In sosul de rosii adaugam maioneza de usturoi, maioneza (de ou) si restul condimentelor (boia, chili, cumin, otet). Amestecam bine si dregem sosul de sare daca e necesar. Sosul poate fi pastrat la frigider timp de 2-3 zile.
  4. Cartofii se curata si se taie cuburi (puteti calcula 2 cartofi de persoana). Se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute din momentul in care fierbe apa. Se strecoara apoi si se lasa sa stea pana se incinge uleiul.
  5. Se incinge ulei mult foarte bine. Se prajesc cartofii in acest ulei pana incep sa devina usor rumeni si foarte crocanti la exterior.
  6. Se servesc cartofii prajiti stropiti cu sos de rosii.

Sos picant de rosii

Prajim cartofii

Patatas Bravas

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...