Pate de linte rosie

Ingrediente

200 gr linte rosie
50 gr branza de capra (proaspata; cremoasa; optional)
1 ceapa medie
1 morcov 
1 ardei mare copt (kapia; sa aveti undeva la 80-100 gr pulpa de ardei copt)
3 catei de usturoi
10 frunze busuioc
1 lingura otet (de vin alb sau rosu; sau de sherry)
4 linguri ulei de masline
sare

Portii: 4

  1. Ardeiul se coace, se curata de coaja, cotor si seminte si se taie felii. Se colecteaza sucul de pe ardei. Se adauga otetul si se lasa sa stea asa pana e nevoie de el.
  2. In uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si morcovul taiat felii cat mai subtiri (ca sa fiarba in acelasi timp cu lintea). Se calesc doar pana ceapa se inmoaie un pic (cca 5 minute).
  3. Se adauga lintea, sare si 500 ml apa si se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 15 minute.
  4. Se pune continutul oalei in blender impreuna cu ardeiul copt (cu tot cu lichidul de pe el), usturoiul strivit si busuiocul. Se mixeaza pana se obtine o pasta groasa cat mai fina. Se drege de sare.
  5. Daca doriti, adaugati branza de capra sfaramata si amestecati usor (cu lingura de data asta). Pateul e bun si fara branza.
  6. Se toarna pateul in borcane si se lasa sa se raceasca. Pateul se va intari, devenind tartinabil. E bun pe paine prajita.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...