Pate de naut cu ton
Retete aperitive Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
M-am jucat un pic cu o reteta de pate de naut de la o prietena la care am adaugat ce mai aveam prin frigider si a iesit ceva bun si dragut ca aspect, fiindca am folosit sugestia Corneliei de prezentare, folosind fundul sticlelor.
Ingrediente
400 gr naut fiert
1 conserva ton in ulei (preferabil masline) de 180gr
6 rosii uscate in ulei
1 lingura masline fara samburi
1 catel usturoi
sucul de la 1/2 lamaie
4 linguri ulei masline
6 fire patrunjel
sare, piper
- Se pun in robot nautul, tonul cu tot cu ulei, rosiile, maslinele, usturoiul strivit si se mixeaza cat doritit de fin.
- Se adauga apoi patrunjelul tocat, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca bine cu o lingura sa se lege compozitia. La sfarsit condimentam cu sare si piper.
- Pentru a servi pateul, am decupat fundul unei sticle din plastic, l-am umplut cu pate si am rasturnat pe o farfurie.
Ingredientele in blender
Condimentam
Decupam fundul de sticla
Umplem forma cu pate
Rasturnam pe farfurie si servim