Pate de naut cu ton

Retete aperitive Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

M-am jucat un pic cu o reteta de pate de naut de la o prietena la care am adaugat ce mai aveam prin frigider si a iesit ceva bun si dragut ca aspect, fiindca am folosit sugestia Corneliei de prezentare, folosind fundul sticlelor.

Ingrediente

400 gr naut fiert
1 conserva ton in ulei (preferabil masline) de 180gr
6 rosii uscate in ulei
1 lingura masline fara samburi
1 catel usturoi
sucul de la 1/2 lamaie
4 linguri ulei masline
6 fire patrunjel
sare, piper

  1. Se pun in robot nautul, tonul cu tot cu ulei, rosiile, maslinele, usturoiul strivit si se mixeaza cat doritit de fin.
  2. Se adauga apoi patrunjelul tocat, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca bine cu o lingura sa se lege compozitia. La sfarsit condimentam cu sare si piper.
  3. Pentru a servi pateul, am decupat fundul unei sticle din plastic, l-am umplut cu pate si am rasturnat pe o farfurie.

Ingredientele in blender

Condimentam

Decupam fundul de sticla

Umplem forma cu pate

Rasturnam pe farfurie si servim

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...