Pere umplute cu gorgonzola si nuca cu sos de vin alb

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu fructe Retete simple

Reteta Pere umplute cu gorgonzola si nuca cu sos de vin alb

In Franta se obisnuia ca la masa sa se serveasca patru feluri: aperitiv (sau supa), fel principal, platou cu branzeturi si desert. Deci daca am fi in Franta, perele acestea umplute ar fi potrivite sa fie servite fie ca aperitiv, fie in locul platoului cu branzeturi.

Ingrediente

2 pere (folositi un soi ferm; am folosit pere Conference)
90 gr branza Gorgonzola (dolce)
50 gr nuca usor prajita
2 lingurite ulei
sare, piper

Sos de vin alb

100 ml vin alb dulce (ex. Tamaioasa Romaneasca)
50 gr zahar
1/2 lingurita amidon

Portii: 2-4

  1. Se taie perele in doua pe lungime si se curata cotorul cu lingurita de scos bile din fructe. Daca nu stau drept, se taie putin la baza sa aiba stabilitate. Se unge fiecare bucata cu ulei deasupra si se presara cu sare si piper negru.
  2. Gorgonzola se amesteca cu nuca macinata mare (am dat doar cateva pulsuri in masina de cafea). Se umplu zonele in care au fost cotoarele cu aceasta compozitie.
  3. Se aseaza perele intr-o tava si se dau la cuptor la 180C timp de 30 minute (timpul de coacere depinde de soiul perelor voastre. Dupa 15 minute incepeti sa le verificati si cand intra furculita in ele sunt gata). Ale mele au durat 30 minute.
  4. Cat se fac perele, se fierbe vinul cu zaharul, timp de 3 minute dupa ce zaharul s-a topit.
    * cantitatea de zahar depinde de cat e de dulce vinul vostru si de aceea e bine sa adaugati cate putin si dupa ce se topeste sa gustati siropul;  cand il simtiti dulce placut va opriti.
  5. Dupa ce a fiert vinul, adaugati amidonul dizolvat intr-un pic de apa rece si fierbeti inca 1 minut.
  6. Serviti perele caldute stropite cu sos de vin.

Curatam perele de cotoare

Curatam perele de cotoare

Perele umplute

Perele umplute

Perele in tava, merg la cuptor

Perele in tava, merg la cuptor

Comentarii (10)

 

Diana   acum 10 ani - 7 Ianuarie 2014 13:12  

La multi ani si tie ! :)
 

dana  acum 10 ani - 7 Ianuarie 2014 13:13  

Suna grozav reteta, imi place mult gorgonzola si combinatia mi se pare incitanta. Se serveste pe post de desert sau hors-d'oeuvre?
Felicitari pentru site, e o incantare! Si... la multi ani, Ioana!
 

Cristina  acum 10 ani - 7 Ianuarie 2014 13:14  

LA MULTI ANI IOANA! Sanatate, fericire si mult noroc!
 

Ioana  acum 10 ani - 7 Ianuarie 2014 13:50  

Exact Dana, poate fi si hors d'oeuvre si in locul platoului cu branzeturi si chiar si chiar pe post de desert.
 

Ioana  acum 10 ani - 7 Ianuarie 2014 13:51  

Va multumesc pentru urari!
 

josephinnejose  acum 10 ani - 7 Ianuarie 2014 13:54  

dar cat de bine suna si ce combinatie indrazneata! pus deja pe lista mea :) te sarut!
 

Maria  acum 10 ani - 7 Ianuarie 2014 14:09  

Ce rasfat!!
Multumim!!!
Sigur voi face acest fel .
 

Navroschi Liviu Corneliu  acum 10 ani - 7 Ianuarie 2014 19:35  

La Multi Ani de doua ori.Multa sanatate tie si familiei tale.Anul 2014 sa aduca retete surprinzator de gustuoase. Nu uita ce mi-ai promis.Astept.
 

Elena  acum 10 ani - 7 Ianuarie 2014 19:54  

La multi ani, Ioana! Super reteta, o sa o incerc si eu =P~
 

Ioana  acum 10 ani - 8 Ianuarie 2014 08:44  

cum sa uit calamarii aia? sunt pe lista!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...