Piept de pui cu leurda pe orez cu pecorino

Retete de mancaruri cu carne Retete cu orez Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete ieftine

Reteta Piept de pui cu leurda pe orez cu pecorino

Aveam o tavita de fileuri din piept de pui in congelator. Am tot amanat sa o scot fiindca aveam pofte mai colorate, iar pieptul de pui nu prea se incadreaza in aceasta categorie. Imi place pieptul de pui, il adaug des in meniu, dar adevarul e ca are nevoie de ajutor la capitolul flavour. Leurda (usturoiul salbatic) frumoasa gasita in piata m-a inspirat. M-am gandit ca e capabila sa transforme pieptul de pui cel cuminte intr-unul salbatic. L-am facut si putin picant.

Ingrediente

Pui la tigaie cu leurda

500 gr piept de pui
1 legatura leurda (aprox 35 gr)
1/2 lingurita pasta de ardei iute
3 linguri ulei masline
sare, piper negru, fulgi de chili

Orez cu pecorino

1 portie orez la cuptor
25 gr pecorino (parmezan sau alta branza tare)
piper negru

Portii: 4
Calorii: 520 cal / portie (275 cal puiul + 245 cal orezul)

  1. Se taie pieptul de pui fasii groase de un deget jumate (aprox. 2 cm). Se sterg cu servetele de hartie, apoi se presara generos cu sare, piper negru proaspat rasnit si fulgi de chili. Se picura putin din ulei si se maseaza. Se pot lasa la temperatura camerei 30 minute.
  2. Se pregateste orezul la cuptor urmand reteta de aici. De data asta am folosit orez cu bob lung normal, nu basmati si a iesit la fel de bine.
  3. Se incinge o tigaie larga (cca 25 cm) de fonta sau antiaderenta si se prajesc fasiile de pui in ea pe toate partile (cate 2 minute / parte), se vor rumeni placut. Chiar daca nu sunt facute acum pana in centru e ok, vor reveni in tigaie mai tarziu. Prajiti fasiile in transe, astfel incat sa nu fie inghesuite. Scoateti puiul intr-un bol.
  4. Adaugati in tigaie restul de ulei si pasta de ardei iute. Amestecati rapid pana pasta se dizolva in ulei, apoi adaugati leurda tocata marunt. Amestecati si sotati timp de 2 minute. Presarati putina sare.
  5. Adaugati fasiile de pui inapoi in tigaie si amestecati sa se acopere de leurda. Puneti capacul si lasati 2 minute. Amestecati iar, puneti iar capacul si mai lasati 1 minut.
  6. Orezul cand e gata il afanati cu o furculita, adaugand pecorino-ul razuit fin si rasnind piper negru.
  7. Rasfirati orezul pe un platou, asezati deasupra fasiile de pui si turnati peste ele sosul din tigaie. Daca doriti, mai presarati pecorino deasupra. E bun chiar si la temperatura camerei sau reincalzit. Daca aveti grija sa nu gatitit puiul prea mult, va ramane suculent chiar si dupa ce se raceste si sta cateva ore.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...