Naut cu leurda si branza

Categorii: Retete garnituri, Retete fara gluten, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide

 

Naut cu leurda si branza
Pinterest

Ce bine e cand gatitul iti ia doar 10 minute! Uneori chiar nu ai mult mai mult timp si e mare lucru sa reusesti sa-ti pregatesti ceva bun si sanatos. Vad acest naut - in curand!!! - in pachetelul de serviciu. Daca va place reteta, nu ezitati sa va congelati acum cateva legaturi de leurda, sa o aveti si pe mai tarziu, cand se termina sezonul.

Ingrediente
Naut cu leurda si branza

250 gr naut fiert
1 legatura mai mica de leurda
2 fire ceapa verde tanara
35 gr branza de capra moale (sau telemea de capra/oaie)
3 linguri ulei masline
sare, piper negru

Portii: 1-2
Calorii: 420 cal / total

Preparare
Naut cu leurda si branza

  1. Branza se sfarma intr-un bol si se amesteca cu ceapa taiata rondele si 1 lingura de ulei.
  2. Intr-o tigaie larga se incing 2 linguri ulei. Se adauga nautul (scurs de apa), se presara sare, 1/4 lingurita fulgi de chili si se rasneste mult piper negru. Se soteaza nautul pana e usor rumen (cca 5 minute).
  3. Se adauga leurda tocata marunt si se mai soteaza 2 minute, sa se "ofileasca".
  4. Se pune nautul intr-un bol. Se amesteca usor cu branza sfaramata la pct. 1. E buna calda sau la temperatura camerei. Poate fi garnitura (2 portii) pentru friptura sau cotlete de miel la gratar sau fel principal (1 portie) cu paine prajita sau paine crocanta (tip Wasa), eventual si o salata mica proaspata.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (0 puncte / total voturi: 0)  

 

 

 

Cristiana Serbanescu   acum 18 ore - 4 Mai 2020 17:02  

Re: Naut cu leurda si branza

Buna, Ioana. Multumesc frumos pentru reteta. Am congelat acum vreo 2-3 ani leurda dar rezultatul nu a fost satisfacator. Exista vreun secret?
 

Ioana  acum o ora - 5 Mai 2020 09:45  

Re: Naut cu leurda si branza

Cristina, nimic deosebit... cred... adica le oparesti cam 10 secunde, le racesti rapid sub jet de apa, le presezi de apa (eventual le toci daca asa le vei folosi) si apoi le pui in pungi si la congelator cu ele. am observat ca pungile vidate dau rezultate mai bune la congelare (la capsuni s-a vazut cel mai bine, isi pastreaza culoarea)... dar si punga cu zip si scoti cat de mult aer e buna.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus